Vild katta?

Så nu är det bara nån timme kvar tills det är ett nytt år, inte för att jag räknar ner, vad är det för speciellt med nyår egentligen? Det var ju bara nån som bestämde att års räkningen skulle ske just på denna dag. Ja ja, pga den fina förkylningen blir det ingen skumpa eller skapa rumpa för mig, har däremot fortsatt mitt film maraton. Idag blev det fyra filmer än så länge, ganska bra allihopa men den jag blev mest förvånad över var Cat People från 1982. När en film börjar med att en hora trillar ner för en trappa och hennes fram-knäppta BH bara "råkar" öppna sig, då blir man lite orolig över vad man har gett sig in på.

Men jag måste säga, den var faktiskt väldigt bra, unik story, spänning och lite erotik. Fast jag måste säga att när man pratar om den svarta leoparden hela tiden, när alla vet att svarta leoparder kallas för panter då blir man lite irriterad. Men om man ska sammanfatta den snabbt så handlar den om incest, mord och "shape shifting". Den nådde till vild kattan i mig i alla fall. Sen att det är ganska kända skådespelare som Nastassia Kinski och Malcolm McDowell som faktiskt gör ett riktigt bra jobb. Se den, om inte bara för att se hur Nastassia förvandlas till vild kattan i henne.

Så mitt nyårs löfte? Har inget, tycker man ska alltid sträva efter att bli en så bra människa man kan bli, i sina egna ögon dvs. Man ska vara den man själv vill vara, sätta upp mål som man själv vill uppnå. Och eftersom jag anser att nyår är som vilken dag som helst, även om jag brukar ta denna dag som en möjlighet att festa med mina vänner, så inga nyårslöften här. Har en önskan dock, att denna j-vla förkylning ska ge med sig så att även jag kan ge mig ut och parta.

Nää nu blir det lite mer film och sen slagga, gott nytt år. Kram

Lickle Bit Snuggley

Photobucket
Så här känner jag mig, uppkrupen under mina täcken medan febern bara stiger och stiger. Har broderat den själv förresten, avslutade den idag, mönstret kommer från DMC om det är nån som undrar. Det är sånt här jag gör när jag är hemma sjuk, det och kollar på film, allt för att tiden ska gå. Videobutiken ligger på vägen hem från apoteket, så jag har hyrt 11 filmer, så de ska väl kunna hålla mig upptagen över nyår, medan jag kryar på mig. Dagens filmer vart: Kick-Ass, Stay Cool, The expendables och I love you Phillip Morris. De var helt ok, bäst var nog I love you Phillip Morris med Kick-Ass på en nära andra plats.

Nää, här händer inte mycket, nu ska jag sova, håll tummarna för att febern är borta imorgon. Kram

Huskurer?

Så har gått och trott ett tag att jag är allergisk mot min katt, eller jag vet att jag är det, så jag har antagit att min snörvlande näsa var på grund av min lilla Mysil. Men gårdagens träning visade minsann var skåpet skulle stå. Inte bara har jag träningsvärk i muskler jag inte visste jag hade, bävar för imorgon då det alltid brukar vara värre dag två, jag har fått den mest irriterande hostan, känns som jag hostar ut mina lungor. Och jag som börjar komma igång, vill ju inte vara sjuk nu.

Hatar förkylningar, hatar att vara sjuk. Men om det vore kul att vara sjuk skulle det finnas en massa människor som är det hela tiden. Så som det ser ut nu så blir det inge nyårsfirande för mig, kommer ligga ner bäddad i min säng med en stor kopp honungs-te och en god bok. Vilket i och för sig kan vara mysigt, men jag har lite sett framemot att få gå ut, skaka lite rumpa och bara ha det roligt med mina vänner. Så ska leta reda på alla huskurer som finns, här ska det bli friskt. Börjar med att överdosera C-vitamin i massor.

Har även hört att vatten är bra, så det blir mycket vatten, kommer även krypa ner i mitt badkar för att värma upp kroppen och hjälpa den fightas mot bacillerna. Honung är även bra, sen har jag köpt nyponsoppa, nyponsoppa gör allt bättre. Men hoppas på att ett under sker undernatten och att jag mår bättre imorgon. Och jag vet att jag inte är ensam i mina krämpor, att mina krämpor är minimala jämte andras. Så jag sänder en tanke till alla mina vänner som kämpar sin kropp och håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande, för oss alla.

Nää, nu ska jag krypa till kojs, vila är den bästa medicinen. Kram

Beach 2011!

Såg Karate Kid idag, den nya filmen, den kanske inte var den bästa filmen. Men den fick mig att vilja röra på mig, så nu har jag gjort ett en timmes pass. Tränade ju dans i en herrans massa år och en hel del av övningarna sitter fortfarande i. Så jag satte ihop ett pass med massa ben lyft, armhävningar och sit-ups, en del kondis övningar med så nu är jag darrig i hela kroppen, men det känns så skönt och jag är så klar i huvudet. Mitt underhåll av grund fysiken har väl kanske inte varit så hårt de senaste månaderna, men faktiskt helt ok ändå.

Me23kgLighter

Vem skulle kunnat tro att för 2 år sen vägde jag 23kg mer, bilden ovan är tagen idag. Måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv, finns fortfarande lite att strama upp, sen är jag redo för Beach 2011. Men jag måste säga att en snygg kropp startar i huvudet, hade aldrig kunnat gå ner dessa kilon om jag inte haft självförtroendet att backa det. Det finns inget vackrare än ett självförtroende, det finns inget sexigare. Tron på sig själv, att man kan klara det man bestämmer sig för att klara, att ha ett inre driv.

Nää, nu ska jag kola färdigt på The Runaways och sen ska jag slagga. Kram

Point(somewhere, anywhere);

Har suttit och läst HTML5 hela dagen, det är verkligen intressant men det hjälper faktiskt att boken jag läser är en O'Rielly bok. Ut med hela boken är en massa väldigt rolig trivia som gör att man får sig ett gott skratt då och då och uppmärksamheten bibehålls. Jag verkligen älskar citatet som boken börjar med. "If you're good at something, never do it for free" - The Joker. Håller med, i denna kapitalistiska era se till att du får betalt för det du kan, alla har vi någonting som vi är bra på.

Men bara för att man är bra på någonting så betyder det inte att det går att tjäna pengar på det. Jag är en ganska duktig pysslare, men pyssel kostar bara pengar det är inte nåt som betalar sig. Så jag har hittat det jag är bra på, och kan tjäna pengar på, och som är kul. Jag kan koda, att koda och brodera korsstygn har en massa gemensamt. Tex. Hitta den snabbaste vägen som sparar resurser, grafik kodning handlar om rutmönster det gör korsstygnsbroderier med. Om man tänker på det sättet kan de flesta hitta nått de är bra på som det kan tjäna pengar på.

Logik är min grej, men bit för bit börjar jag slappna av, leva livet lite friare, och nya dörrar öppnar sig för en. Jag lever det liv jag vill leva, men bara för det tycker jag inte att det inte finns saker att förbättra. Mitt liv kommer nog alltid finnas i nån slags förbättrings-fas, när jag är klar med mig själv (vilket jag nog aldrig kommer bli, finns för mycket roligt att lära sig därute), har jag alltid inredning, kläder och pyssel att förbättra. Jag drivs varje dag att bli bättre än jag är, och ha riktigt j-vla kul samtidigt.

Nää, dags att sova, en helt ny dag att upptäcka imorrn. Kram

Rökfri!

Tog bussen in till stan idag, gav mig själv en sen julklapp och gick på bio. Var inte på det klara med vad jag ville se, men valde Easy A när jag kom dit. Måste säga att trailern inte gör den rättvisa, filmen är helt underbar. Den är full av sarkasm och snabba come-backs, jag skratta så jag blev dubbel vikt och tappade andan. Ja och jo, det var ytterligare en chick-flick fast jag tror faktiskt att killar tycker om den med, rekommenderar den stark. Ja och alla pojkar därute ta med era tjejer och se den så kommer ni garanterat få...

Sprang in på Hemmakväll på vägen hem för lite film, hittade The Bounty Hunter, eftersom jag är en "sucker" för romantiska komedier med Gerard Butler så var jag ju tvunget att plocka hem den för att se den. Den var inte på långa vägar lika bra som The Ugly Truth, men den funka, ytterligare sarkasm och snabba come-backs (börjar se ett tema). Men rekommenderar den med, fast kanske inte lika starkt som Easy A, inte riktigt lika mycket skratt. The Ugly Truth däremot är ett måste för alla flickor som vill ha ett gott skratt och ett romantiskt slut (pojkar med om dom tycker om sånt).

Just det, måste bara få berätta, har varit rökfri i en månad idag. Klappar mig själv på ryggen och känner mig stolt, inga fler tjäriga lungor här. Jag var ju dum att börja röka igen här i början av året, så det känns skönt att ha slutat innan året hann ta slut. Finns typ bara positiva saker med det, men för tillfället har jag min favoriter, mat smakar godare, jag hostar inte och vid hångel smakar man inte som en askkopp.

Nää, nu är julhelgen slut för min del, jobb imorrn så nu är det dags att kasta sig i säng. Kram

Sarkasm?

Sarkasm är nog den bästa sortens humor, har hittat en sida på facebook, "daily dose of sarcasm". Den har helt underbara små sarkastiska inlägg varje dag. Satt och läste igenom en massa roliga kommentarer, de bästa är sarkastiska come-backs på dåliga "pick-up lines". Tex "-Your feet must be tired, you been running around in my mind all day. -Yeah I was looking for a braincell". Jag rekommenderar att kolla upp sidan för det finns en massa roliga Print Screens från forum där folk ställt dumma frågor och får sarkastiska svar.

Så som ni förstår tycker jag både failblog och failbooking är helt underbara sidor de med. Alltid lika kul när andra människor gör bort sig, vare sig det är på video, bild eller skrift. Är människan gjord så, att alla tycker det är kul att skratta åt andra människors fel och brister, ja en hel del förutom jag måste väl tycka det med tanke på hur många sidor det finns där ute. Men hur kommer det sig att människan väljer att skämta om andra människors problem. Är det för att gömma sina egna fel och brister.

Men man måste ju säga att ibland har folk sig själva att skylla, folk har en tendens att öppna munnen om saker de inte har någon aning om. Att inte göra efterforskningar eller rätta folks stavning när det är tydligt att det är man själv som stavar fel. Då måste man väl få skratta, eller? Är det tillåtet så länge som personen ifråga inte hör? Ett väldigt känsligt ämne. Fast jag brukar ofta själv få sarkastiska kommentarer på det jag säger, har en tendens att säga ord i fel ordning.

Nää, nu ska jag i sängen sova. Kram

Jul

Så nu tar julafton slut, imorgon väntar lite paket öppning med syster och hennes son annars är min julhelg slut. Varit en snäll flicka så det fanns en del paket under julgranen, och för första gången uppskattade jag nog allt det vuxna i paketen. Annars brukar jag känna att jag velat ha nått att leka med också, men idag fick jag bara vettiga saker till köket och det var toppen. Så när jag kommer hem kommer jag kunna steka mat, servera sallad och bjuda mina vänner på kaffe och te ur väldigt fina koppar. Och jo, jag fick nya sängkläder också så jag kommer kunna sova gott.

När man var liten så spenderade man hela julafton kvällen att leka med sina presenter, men vad ska man göra när man är vuxen. Har hört talas om folk som går ut och festar, men jag sitter ju fast på en ö, det är ju inte direkt att man beställer en taxi in till byn. Förresten är det stängt överallt så man hade varit tvungen att ta sig ända in till stan. Hur spenderar folk sina jular, är det stor skillnad mot min. Har surfat, lekt med "casual games" (anser att det är efterforskning för jobbet) och lyssnat på hårdrock med min mor och bror.

Allt detta efter att släkten gått hem dock, för för- och eftermiddagen har spenderats i släktens sällskap ätandes. Korv, skinka och revbenspjäll. Är en köttätare och det hymlar jag inte med, så det passar mig jätte bra att det finns en massa kött på vårat julbord. Finns ju sill, ägg och sånt med, men äter det inte, jo lite sill slinker ner men resten får alla andra äta. All denna mat sköljs ner med mumma(porter, julöl och sockerdricka) och julmust. Så man befinner sig i nån slags mat koma.

Nää, nu ska jag krypa till kojs och smälta all maten, god jul till alla vilsna själar men även till ni som hittar. Kram


Klapp jakt

Gjorde all min jul shopping idag, man kan tycka att det kanske inte är så smart, det var faktiskt en hel del folk på stan. Men var snabb på mindre en 1,5 timmar köpte jag alla julklappar som behövdes. I år gör min  familj nått nytt, vi bestämde oss lite att vi skulle bara ge presenter som vi trodde folk skulle vilja ha, vi skulle inte skriva önskelistor utan man skulle verkligen få fundera ut vad de andra skulle vilja ha eller behöver. Det höll ju länge, bara några dagar senare ringde päronen och frågade vad man önskade sig.

Men jag tänkte faktiskt hålla mig till vad vi hade bestämt från början, att köpa saker som var genom tänkta. Vilket kanske inte är det enklaste i julrushen, med köande människor över allt och ingen har nått överseende för de andra. Men jag tror faktiskt att jag hittade ganska bra presenter. Jag tror det bästa var att jag gick ut med en idé om vad jag skulle köpa och inte med en specifik produkt i tanken. Större delen av julklapps-hetsen är ju just att man ska köpa just den produkten, för det är den personen önskar sig eller så står den som årets julklapp.

Förr i tiden planerade jag ett år framåt, började fnula på vad jag skulle ge nästa år redan på julafton. Är en pysslare av rang så hemmagjorda sockor, stickade halsdukar och broderade tavlor fanns bland idéerna och det var väl mer eller mindre det jag levererade. Detta år har jag varken haft ork eller lust, nu pysslar jag till mig, sockorna är till att värma mina fötter, tröjan jag har stickat från och till på i ett år är till mig och tavlan jag broderar ska hänga på min vägg. På så sätt har jag väl blivit mer egoistisk, men fördelen är väl att nu får folk saker som dom faktiskt vill ha och inte nått de säger att de tycker om bara för att jag har jobbat med dem i ett halvår.

Nää, nu ska jag slagga för imorrn är det julafton. Den enda bussen går 09:20 så då måste man gå upp. Kram

Tåla eller inte tåla det är frågan...

Finns det någon praxis hur man ska hantera sina mat allergier vid stora middagar, som vid den julmiddagen som jag hade idag med nya jobbet? Det var ju buffé så jag tänkte i mitt stilla sinne att då finns det säkert nått jag kan äta, men man kan aldrig lita på det. Det var ett asiatiskt "julbord", oftast finns det ju nått jag kan äta även om asiatisk mat (läs i detta fall thailändskt) väldigt ofta innehåller minst en ingrediens jag inte tål. Som tur fanns det en innehållslista för allergiker som mig, läste i genom denna och kunde då plocka ut två rätter(av ca 60-70) som jag kunde äta.

Så jag sprang raskt ut till buffén och plockade åt mig dessa, dom var delikata, så jag åt flertalet, blev faktiskt mätt. Men sen kom reaktionen, magen braka, och eftersom jag hade vräkt i mig av dessa rätter i tron att det var ok så vart det inte den snälla milda versionen som kommer när man är försiktig, utan det gör ont, riktigt ont. Vet ju vad det är som ger reaktionen vilket betyder att innehållsförteckningen var fel. Så då får jag ta mitt avsked och åka hem.

Nu var det ju så att det stod fel i innehållsförteckningen, men hur ska detta hanteras. Visste inte om att det var asiatiskt julbord förens efter jag tackat ja, borde jag ha informerat om mina allergier när jag fick reda på det? På det gamla jobbet var dom så snälla att fråga om det fanns allergier varje gång, så då hade jag en lista färdig som jag skickade med när jag tackade ja. Bör jag göra det här med? Skulle jag ha stannat och pinat mig, inte låtsas om att jag hade ont? Eller gjorde jag helt rätt i att åka hem? Ja gjort är gjort och magen gör fortfarande ont så jag hade nog inte varit ett gott sällskap i alla fall.

Nää, nu ska jag ta en tidig kväll, kurera magen lite och sova. Kram

Ett hejdå ger plats åt ett hej...

Bästa kommentaren idag: "Vi visste inte vad vi hade innan du sade upp dig, krävs två att ersätta dig". Vet inte om jag ska ta det som ett skämt eller allvar, väljer att ta det som allvar för att smörja egot lite. Hade avtacknings-fika på jobbet idag, imorgon är sista dagen på gamla jobbet. Det är med lite sorg i sinnet som jag lämnar det, har haft underbara 9 månader, med mycket utmaningar och hade gärna sett var produkten hade hamnat. Har underbara jobb kompisar som hållit mig på gott humör de flesta dagar.

Fast jag måste säga, hade aldrig fått jobba med det jag ska om jag stannat. Det nya jobbet är spännande och en enorm utmaning, känner åtminstone en och jag vet att han är grymt trevlig så det kommer nog bli bra det här med. Tycker om förändringar, nya utmaningar och nya vyer. Det är en del i den personliga utvecklingen för mig, att inte trampa i samma spår allt för länge. Samma sak varje dag gör mig uttråkad, behöver spänning, behöver saker att ta tag i. Jag hoppas att de kan ge mig det på det nya jobbet.

Så nu byter jag jobb, går från inbyggda system och OO-programmerade applikationer till funktions språk. Från hårdvara och pc-gui:n till webben. En del i din naturliga utvecklingen, både för mig och för marknaden. Läste en artikel idag om "sloppy-coding", den tog upp det att de funktions-programmerade programmen oftast är sämre kodade än de inbyggda, att eftersom man inte behöver vara resurs snål så är man inte det. Att därför kan funktions-baserade språk oftast ses som något dåligt. Fast de är det inte, man bara blir lätt lat när det finns så många sätt att göra nått. Så nu ska jag visa att funktionsbaserade språk inte behöver vara sloppy programmerade.

Nää, ska jag orka med julfesten imorgon ska jag nog slagga nu. Kram

Den lilla svarta? I detta väder?

Vädret är ett sånt där felsäkert samtalsämne, om det inte är någon som vill jävlas lite med dig och bara tycker helt tvärtom bara för att. Så väder är ju nått som kommer upp många gånger i mina inlägg, fast denna gång så förstår jag inte varför vädret motverkar mig. Eller vem som faktiskt har skapat modet så j-vla kallt. Ska iväg på julmiddag med nya jobbet om nån dag och jag har den bästa "outfitten". Min lilla svarta, ett par mysiga yllestrumpbyxor och mina helt underbara läderstövlar, men så får vädret för sig att bli sådär helvetiskt kallt.

Hur ska man kunna känna sig sexig och mysig när det ska bli mellan 20-30 minus ute? Allt man vill dra på sig är termobyxor, snow-joggings, dun-jacka och skidmask, inte sexigt nånstans. Att klä sig sexigt är ju inte för alla andra, det är ju för en själv, när man känner sig snygg och sexig representerar man sig själv bättre. Man ska alltid klä sig i kläder som man trivs i, visst man bör ju klä sig som situationen kräver. Lika så som man inte går till en arbetsintervju i MPB och urtvättad t-shirt, så klär man sig inte i den lilla svarta när man ska gå och hoppa bungy-jumping.

Fast när man går på en julmiddag vill man ju kunna klä upp sig, och då vill man ju ha den lilla svarta. Men man måste ju kunna ta sig dit och hem med. Att väder och kläder inte kan passa för en gång skull. Skulle vara så trevligt att bara kunna gå ut, känna sig vacker och ha en kul tid. Jag kan ju inte komma i mina vardagskläder dom är inte tillräckligt "kick-ass". Jag älskar vintern men önskar att temperaturen skulle kunna hålla sig runt 2-5 minus, skulle passa bra för mig.

Nää nu ska jag krypa under mitt tjocka täcke, värma upp mig och hoppas på varmare väder. Kram

Snökaos?

Drog in till Stockholm för att gå på bio idag, och inte kollade jag vädret. Det var väl helt okej när jag gick till bussen, snöda lite grann men det var inget jag reflekterade över, det har ju snöat nästan varje dag nu. Men vädret var visst värre än jag trodde, bussen spårade hela vägen in och man kände hur vinden tog tag i den. Den där oros känslan började komma i magen, vad hade jag gett mig in på. Men när jag väl hade tagit mig till stan kunde jag ju inte bara åka hem igen. Så det blev bio, den senaste installationen av Harry Potter.

Filmen var som en Harry Potter film, lite läskig på sina hörn (den anammar gamla skräckfilmers ide om att skrämma med det osedda, och effektfull musik), massa magi och trollstavar i var och varannan hand. Jag kan inte säga att jag är ett über fan av Harry Potter (vad är ett fan egentligen), men jag tycker filmerna och böckerna är underhållande. När filmen var klar kollade jag sl.se, nästan alla bussarna som gick därhemma var inställda, men tur som jag hade så gick bussen hem iallafall.

Hade jag kollat SMHI så hade jag nog stannat hemma, men hade riktigt kul så ska nog fortsätta med att låtsas om som det regnar. Spontanitet är sånt som har en tendens att belöna en, att vara spontan och inte planera är kul. Man ska göra det som faller en in när man får lust, inom vissa ramar dock, jobb och hälsa ska alltid gå först och gör inget dumt som kommer och komma och bita dig i arslet i framtiden. Har haft de trevligaste och roligaste kvällarna när man inte planerat så mycket, man ska leva livet när man kan.

Nää, ska jag orka leva livet imorrn med så blir det sängdags nu, natti natti. Kram

Promenader

Promenader är sjukt underskattade, man får motion, man får bättre blodcirkulation och iallafall i mitt fall så får jag ett bättre humör. Som kvinna är det bra med promenader när man är i "den" veckan, hjälper till att ta bort de flesta problem. En riktigt lång promenad gör en även trött och då sover man gott. Jag har promenerat alldeles för lite dom senaste månaderna, så promenaden idag gav den där underbara känslan av frihet. Att vara utan mobil kan också ha hjälp.

Jag är en rask-takt promenerare, iden med promenaden är att ta sig från punkt A till punkt B. Även om jag lägger märkte till världen omkring mig, och jag stannar för att ta ett foto om det kan bli en bra bild, så strosar jag inte. Iden med promenaden är inte att se naturen, den är till för att bränna kalorier, få upp blod cirkulationen och till viss del konditionen. En bra promenad är allt från 1h till 2h (sen börjar jag bli trött), bara en kort promenad ger inte samma känsla av att ha gjort något.

Mp3-spelare har jag oftast med mig när jag promenerar, och beroende på humör så blir det ju lite olika "playlists". Men framför allt blir det "dance"-musik, "eurobonk" eller nått med en riktigt bra och effektiv "beat". Visst taktfast hårdrock i diverse olika genrer är ganska bra det med, men den funkar bäst när man är arg, hjälper till att ta bort dom där negativa vibbarna. Promenader behöver inte nödvändigtvis göras i naturen, man kan få samma positiva känsla av att promenera på ett löpband. Andra motionsformer jag använder för samma positiva effekt är, träningscyklar och simning. Fast gäller det motion så får jag bästa känsla av eufori om jag dansar, vare sig det är i den träningsgrupp på ett gym eller på ett dansgolv på krogen.

Nää, nu blir det ett avsnitt tv-serie till sen troligtvis sängen. Kram

Psykopat?

Såg på uppdrag gransknings reportage om WikiLeaks på svtplay igår. Julian Assange är verkligen en skumtyp, man vet inte riktigt vad man ska tro om honom. Att han är narcissistisk och maktgalen är ingen tvekan om. Att han använder WikiLeaks som ett vapen i en politisk krigföring är det inte heller tvekan om. Med tanke på materialet som han har släppt lös, utan att ens försöka skydda individer, individer som på grund av detta material får en bullseye målad i pannan, så kan han inte ha någon slags empati.

Jag skulle vilja se en psykisk profil gjord på denna man, på sättet han porträtteras i reportaget får man en bild av en man som är en psykopat. Han har blivit anklagad för våldtäkt på två kvinnor i Sverige, gjorde han det? Om han är den mannen som han visades upp som i rapporttaget så skulle jag inte vara förvånad. En man med så mycket maktbegär, med sån övertro på sig själv måste vara våldsam. Nu baserar jag förvisso alla mina teorier på tv-serier, vilket aldrig är nått man kan lita på.

Jag älskar kriminal tv-serier t ex Bones, The Mentalist, CSI, NCIS mfl, men den jag för tillfället har som favorit är Criminal Minds, den handlar just om personer som profilerar psykopater, mördare. Deras teorier om varför människor gör de hemska brott som är i serien är underbara, man tycker att dom borde vara grundade i nån slag sanning. Men kanske allt bara är teorier som finns i skrivarnas hjärnor, kanske det är deras tolkning av människans psyke, men mycket stämmer med den lilla psykologi som jag faktiskt läst. Man borde nog läsa mer sånt, förstå mer varför människor beter sig som dom gör.

Nää, börjar bli sent, dags att sova. Kram

Körkort?

Snöoväder, det är vad det har varit idag. Förutom det lilla orosmolnet att man inte vet att man kommer hem, så tycker jag det är helt underbart. Jag älskar vintern, hur snödrivorna ligger och hela världen ser ut som en gigantisk mjuk säng. Då jag inte är ett fan av insekter så är det en väldigt bra biverkning att inga synliga klarar av kylan. Visst kan jag få lite längtan till varmare ställen, en sol-semester, men mest tycker jag om vintern. Jag går omkring med ett toppenhumör (inte igår, men det hade ju sina orsaker), går omkring och myser och hela livet bara känns toppen.

Mitt liv är faktiskt väldigt toppen just nu, på väg mot ett jobb som faktiskt tar mig flertalet steg närmare mot det jag vill göra, den karriär jag vill ha. Ett tids schema som jag trivs grymt bra med, mycket att göra, saker för att hålla mig intresserad. På min fritid gör jag det som faller mig in, vill jag spendera en heldag med data-spel så gör jag det. Jag kan pyssla med alla mina intressen på en gång och ha en massa tid över att umgås med mina vänner. Att jag har en helt okej lön som gör att jag har råd att göra sånt jag vill är toppen det med.

Fast här ska svång remmen dras åt, nu ska sparas. Friheten ska utvidgas, högst upp på listan över vad jag vill ha (ovan för ett köksbord trots att jag inte har nått) ligger körkort. Har ju trots allt övningskört privat i 7 år, borde inte vara allt för svårt att faktiskt skaffa mig ett. Så nu ska sparkonto öppnas, pengar sparas och till sommarn (absolut senast) ska jag ha sparat pengarna och bokat tid på intensivkurs. Så akta er bilister, nu ska även jag ut och göra vägarna osäkra. Man säger att man ska ha mål, detta mål är ett bra mål om nått.

Nää nu ska jag surfa på körskolor som har intensivkurser, wroom. Kram

PMS

Vi kvinnor har ett jobbigt besvär, PMS. Inget en man genom lever kan mätas upp till detta, och dom kallar oss det svaga könet. Att en gång i månaden få hormon fluktueringar som gör att man tänkter konstigt, beter sig konstigt, blir arg för saker som klart och tydligt inte är nått att bli arg över. Att kvinnor som annars är självsäkra, stabila och positiva, blir blyga, rädda och grymt deppade. Var för ska detta hända oss, finns det någon bra orsak för att detta ska hända, ska det föreställa något hemskt men inbyggt preventivmedel.

Men jag tänker inte låta mig styras av mina hormonor något mer, det finns mat man kan äta som ska göra PMSet mindre framstående, saker man inte ska äta under dessa perioder som har tendenser att förstärka oönskat beteende. Jag ska hitta en dietist (och ett antal böcker inom området) och jag ska se till att slippa detta. Jag kan inte förstå hur det ska vara rättvist att ett kön ska få uppleva detta och barnafödande, vad är det värsta som kan hända män? Förtidig utlösning?

Och börja inte prata om sjukdomar, kvinnor och mäns sjukdomar är väldigt lik artade. Och ja, med kvinnors humör och irrationella beteende så blir väl män påverkade. Men de behöver inte stå ut med smärtan, att vara en person den ena sekunden och vara en annan den andra. Och låt mig inte börja prata om preventiv medel, det finns ett för män där den egentliga enda biverkningen är att den kan gå sönder, medans det finns flertalet för kvinnor där biverkningslistorna är långa och där en av de vanligaste är minskad sexlust.

Nää, nu ska jag titta nån sloppig kärleksfilm så jag har nåt att svära till. Kram

Åke Påke

Ibland har man svårt att finna vad man ska skriva om, tankarna springer sin egen väg och inget relevant kommer upp i huvudet. Alla tankar som finns i huvudet är saker man inte kan, vill eller borde skriva om. Jag började skriva denna blogg med tanken att jag skulle göra ett relevant inlägg per dag, att denna blogg skulle vara levande, att kunna skriva av mig allt nonsens som kommer upp i mitt huvud. Mina sjuka ideer och analyser av världen omkring mig. Men hur ska jag kunna göra det när det står helt still i huvudet, känner mig som Åke påke.

Har haft ett antal bloggar, men har bara kommit ett antal inlägg in och sen inte hunnit eller helt enkelt tröttnat. Bloggarna har haft för många specifika kriterier, för mycket overhead för att jag ska bry mig. Men den här är enklare, skriv några rader nonsens, rader som representerar mig, mina tankar och tycken. Ett ställe att ta ställning, även om ställningen ibland bara handlar om gröt. Men när inget nonsens dyker upp i huvudet, när ingen ide om vad jag ska, vill skriva då blir det svårt.

Jag skulle kunna skriva om min dag, vad jag gjort, vad jag ätit men hur kul skulle det vara. Är en arbetande tjej med en hel del pendlingstid så mina vardagar ser typ likadana ut. Så därför har jag valt bort den sortens konversation i min blogg. Om det inte är en del av mitt dravel, bygger upp det jag egentligen vill säga, om mina ideer och om mig. Det mesta av mina äventyr håller jag till mig själv, hela ideen med livet är att uppleva det inte prata om det. Men vissa saker vill jag dela med mig, sånt som beskriver mig.

Nää nu börjar jag upprepa mig, dags att sova. Kram

Mannagryn och onödigheter...

Mannagrynsgröt är så gott, och sen jag funnit att laktosfri mjölk fungerar bra med min mage, har jag börjat laga det. Men sen kom jag på att något så gott kan inte vara nyttigt, och det stämde. Äter vanligtvis väldigt mycket fibrer, långa kolhydrater allt för att kroppen ska må bra. Så att välja mannagryn att göra gröt på var ju kanske inte det bästa, det är ju nästan bara korta kolhydrater. Så idag köpte jag grahamsgryn, inte lika nyttigt som havregryn men mycket godare. Smakar nästan som mannygrynsgröt åsså.

Jag älskar allt som har med socker och kolhydrater att göra, en riktig sockerråtta. Men när man lyckas gå ner 20 kg så får man sköta sig, äta nyttigt och så, visst jag fuskar lite då och då. Men jag sköter mig tillstörsta delen, äter rätt och rör på mig. Ska inte bli så stor igen. Idag trivs jag i min kropp, i mig själv. Jag vill vara denna vikten och jag är villig att kämpa för det. Nu ska jag bara trotsa kylan och ta tag i det där att röra på sig lite mer. Gå till badhuset och simma en hel massa längder, få tillbaka all min muskelmassa.

Nää nu ska jag krypa till kojs, bara några få dagar kvar på gamla jobbet. Kram

Fotosession

Min allra käraste vän är helt galen i skönhet, det är hennes passion, vare sig det handlar om kläder, naglar eller smink. Lite då och då vill hon sminka upp mig, och ibland ber jag henne då hon är jätte bra på det. Idag var en sån dag som hon ville testa en look på mig. Att bli sminkad innebär flertalet saker blandannat så blir man filmad och forograferad för att ha bild bevis på allt. Så man får inte vara rädd för att stå framför kameran, börjar vänja mig, blir lite bättre på det varje gång som vi gör detta.

Hon sa att mitt ansikte var tacksamt att lägga make på, och det håller jag med om. Det är ganska lätt att ändra mitt utseende med smink, efter en helkväll under hennes borstar ser jag inte längre ut som mig själv. Men det är riktigt kul, vi har haft tre sessioner hittills, ingen av dem har jag sett lika dan ut på. Visst det hjälper att jag bytt hårfärg och frisyr vid alla tillfällen med, men de är verkligen olika. Den första ser jag nästan asiatisk ut(bilderna är svartvita), jag hade mörkt långt hår och lugg. Den andra ser jag mer ut som en bitch än någonting annat, testar mig på att posa "the blue steel" way. Men nu sista är nog de bilder som jag ser mest ut som mig, bilder där mitt jag är mest uppenbart.

Men självklart är det hennes jobb som gör att allt blir bra, både make och foton. Hon är även den bästa personliga shopparen man kan ha, hon vet vad jag vill ha för kläder och hon har bättre koll på vad jag har för storlek än jag själv. Hon plockar även fram kläder som jag aldrig skulle ha tänkt på att köpa själv, men som sitter jätte bra och passar min stil. Men allt detta är bara en bonus, det är hennes personlighet och hennes enorma hjärta som gör henne till min absolut bästa vän, och det att hon står ut med mig och alla mina egenheter.

Nää nu ska jag sova, kram på dig vännen tack för att du finns där. Kram

Dansställen...

Var så sugen på att gå ut ikväll, men det var väldigt tidigt på kvällen. Efter att jag hade städat klart hemma så hade min partysugenhet svalnat, och när jag började tänka på alla ställen som finns häromkring, var jag inte sugen alls. Inte bara är musiken sällan bra, men det är alltid samma människor. Jag vill träffa nya människor, men jag vill också uppleva den anonymitet som man får av att gå på ett ställe i en större stad. Jag saknar att gå ut med mina tjejkompisar, bara vi tjejer, på nån klubb inne istan. Gå ut för att snacka skit och skaka rumpa, men det kommer väl det med.

De senaste helgerna har jag varit super sugen på att gå ut, och jag har gått ut några av dem. Men när jag väl kommer ut så känns det bara så onödigt, det är dålig musik, för hög volym så man kan inte snacka. Men man vill ju inte vara den tråkiga människan som går hem tidigt så man stannar och har det ganska tråkigt. Jag behöver bryta mitt mönster, behöver hitta nya ställen att gå till, nya vatten hål så att säga. Det är inte dem jag går ut med som är felet, det är lokalerna och deras musik. Vill höra populär musik, inte populär musik mixad till all oigenkännligehet.

Jag går mycket ut för att få dansa, att få stå en helkväll på dansgolvet och bara släppa loss. Det kräver bra musik, sån musik som får en att bara glömma allt omkring en, där pulsen i musiken får en att röra sig, försvinna in i nån slags dimma skapad av adrenalinet från att kroppen rör på sig. Det bästa är att denna eufori blir absolut bäst när man är nykter, när man inte är påverkad av något förutom musiken. När jag var yngre var detta den enda orsaken jag gick till ett dans ställe, och jag tror jag ska återuppta den traditionen.

Nää nu är det verkligen dags att trilla i sängs. Kram

Personlig utveckling...

Efter att ha jobbat som en gnu hela veckan så är det ända jag orkar göra en fredag kväll är att glo på tv-serier. Såg ett avsnitt av Bones, det tog upp att man ska göra det där man vill, vara modig så man inte ångrar att man inte gjorde det. Jag har börjat leva efter den principen, att göra det som jag vill fast är rädd för, att inte ångra. Visst man kan ångra saker man gjort, men man ska inte älta dom. Man ska göra en förändring i sitt liv så de inte uppstår igen, säga förlåt om man sårat någon och jobba på att visa för den personen att den kan lita på en igen.

Man får göra ett val, om man ångrar det man gjort får man antingen göra förändringen eller acceptera att det kommer hända igen, acceptera att det är sån man är. Att trivas med sig själv och sina val är nödvändigt, ett pra själförtroende och ett högt egenvärde kommer man långt på. En vis kvinna sa till mig en gång, det är bara du som får dig själv att känna skuld, otillräcklighet, skam. Det är du som tillåter andra personer att projektera denna känsla på dig, om du anser att känslan är riktigt riktad, att du gjort fel så ska du rätta dig, annars ska du finna ett sätt att inte känna så.

Att se sina egna brister är så mycket mer värt än att se andras, dina brister kan du ändra på, andras brister kan du inte påverka. Det är bara genom dina egna handlingar du kan visa för omvärlden hur du vill bli behandlad. Jag har gjort många fel i mitt liv, mycket saker som jag ångrat, men varje händelse har lärt mig något, har hjälpt mig att komma närmare den människan jag vill vara. Vissa delar av en kan man inte förändra, dessa måste man acceptera. Är man medveten om dem kan man dölja dem i vissa sällskap, men det bästa sällskap man kan hålla är personer som accepterar dig för vem du är, som accepterar de brister som du inte kan förändra. Ingen människa är perfekt, alla har brister, stora eller små. Det är hur du hanterar dem och att du är uppmärksam på dem som är det viktiga.

Nää nu börjar jag bli för allvarlig, lite sömn många dagar i rad gör mig det, dags att slagga. Kram

The bigger picture och multipla dimensioner

Har de senaste dagarna diskuterat "the bigger picture" med mina arbetskamrater. Det där att man inte alltid kan ta forsknings rapporter på allt förstort allvar. Tex när vi diskuterar klimatfrågan, vi har bara information om hur klimatet har fluktuerat under några tusen år (sedan skriftspråket uppfanns). Hur kan man med så stor säkerhet anta parameterar och kalla dem för fakta. Visst det är väl så nära på bra gissningar vi får, men fortfaranande de är bara kvalifiserade gissningar, inte fakta. Visst vi vet garanterat att medeltemperaturen har stigit 0,8C sen industraliseringens början. Men kan vi med 100% säkerhet säga att detta bara beror på utsläpp m.m och inte på någon naturlig cykel i solsystemet eller på våran planet. Det kan vi inte, självklart jag håller med om att vi utnyttjar resurser fel. Att om vi skulle sänka våran konsumtion så skulle vi kunna leva minst lika bra men inte tära på jordens resurser lika mycket. Men vi kan inte bevisa något.

Om vi går till frågan om olja, fick reda på att de säger att vi har nått max produktion av olja, definitivt. Men vi vet inte var all olja finns så hur vet vi att det är max produktion. Och föresten sa de det på 70-talet med och vi har ju höjt den produktionen enormt. Varje gång en forskare säger att en hypotes är sanning förstör han tron på fakta. Man ska alltid bevisa saker till 100% kan man inte det så ska det inte presenteras som sanning. Jag förstår att man tror på Gud, för det är så mycket därute som man inte kan bevisa, eller som man sagt att man bevisat men sen blivit visad fel. Jag väljer att tro på big-bang teorin. Jag väljer att tro på att det finns ett universum utanför våran atmosfär, jag väljer att tro på hypoteser. Det är min tro.

När vi ändå är på ämnet, jag älskar att läsa om hypoteser, visst gärna i skönlitteratur som DaVinci koden eller The End of Mr. Y. Där dom tar hypoteser och bygger historier omkring dom. Jag tycker om teorier om tex flera dimensioner, där filosofer vrider och vänder på ordets mening och på visar "sanningar", deras hypoteser, på avsaknaden av fakta istället för att den finns. En favorit är en av filosofierna som finns i The End of Mr.Y(läs den om du inte gjort det), där man beskriver lite hur man kommit fram till hypotsen att det finns flera dimensioner. Den går lite så här, om du är hemma och du vet att din vän är nere på stan, men du inte vet vart hon är. Hon kan vara i klädesaffären, på fiket, mataffären etc. I denna dimension kan hon inte vara på alla ställena men eftersom du kan komma på alla dessa ställen så i någon dimension är hon där. Så för varje möjlig kombination finns det alltså en möjlig dimension. Är inte så bra på att förklara, men visst är det en underbar tanke.

Nää, nu börjar klockan springa iväg, upp 04:30 imorrn med. Kram

Vit jul...

Hörde att Metro hade en artikel idag om att alla barn borde få en vit jul. Den handlar om att eftersom du inte vill att ditt barns barnvakt, dagis fröken mfl inte ska ha druckigt eller dricker alkohol när den ska eller passar ditt barn, då bör inte du heller dricka när det är du som har hand om det. Jag instämmer helt, det är nog många barns julaftnar som förstörts på grund av alkohol. Föräldrar som bråkar eller beter sig, eller mitt hat object, när den som spelar tomten är full. Kan skrämma livet ur vilket barn som helst, vare sig de tror på tomten eller bara blir rädd för den packade mannen bakom ett läskigt fusk skägg, eller en hemsk plast mask.

Jag anser att alkohol passar bäst på barnfria fester, eller på middagar där minst en person kommer vara nykter om det finns barn med (och alkohol intaget är moderat). Tycker inte heller att man ska köpa ut till minderåriga. Skulle jag ha barn, 16-17 år så förstår jag om dom skulle dricka, men inte i mitt hem och inte något jag ger dem. Skulle även se till att de inte kulle stjäla det som var mitt. Tycker inte heller att föräldrar ska dricka sig packade framför sina barn vilken ålder barnen än är, barn förstår att föräldrar gör sånt(iallafall när de börjar bli äldre) men de ska inte behöva se det.

På en annan not, jag blev grymt besviken. Fick presentkort till DUKA i julklapp förra året, tappade bort dom i flytten i mars men hittade dem igen nyligen. Jag vet att DUKA butikerna bytt namn till Cervera men jag trodde dom hade gjort just det, men nej. DUKA har gått i konkurs, så de presentkort jag har av ett värde av ett tidigare värde av 600kr är nu helt värdelösa. Morr, inte fick jag nån melanin skål denna gång heller.

Nää nu ska jag sluta dravla, tidig dag imorrn, lång dag den med så nu ska jag sova. Kram

Cataclysm!

Whoho, idag damp mitt cataclysm ner på posten, har redan spelat lite. Goblinsar är så söta att spela :D. Ja, jag är woware, började spela 2006 så jag har snart hållt på i 5 år, är inte en sån där hardcore spelare. Min sömn och mitt sociala liv är viktigare än wow, många av mina andra intressen går före. Men vill jag spela då sätter jag mig ner med wow, eller på sommarn då jag oftast inte har ett aktivt konto, då spelar jag Final Fantasy (nån av de 13 spelen).

Har gameat sen jag var liten, började spela på sånna där nintendo one gamers, hand held. Vi hade nån när man skulle plocka upp fallskärmshoppare med en båt, lite senare fick vi även sånna med donkey kong. När jag var 8 köpte jag och min bror vårt första nintendo(8 bitars), efter det var jag fast. Det var även då jag jag började fundera på vad som egentligen händer bakom, hur ett spel fungerar. Det var det som gjorde att jag utbildade mig inom programmering.

Idag är jag mest en casual gamer, och på mitt nya jobb som jag börjar snart kommer jag få möjligheten att utveckla små enkla app-spel. En ny erfarenhet, nått som jag verkligen tycker ska bli kul.

Nää nu ska jag hoppa i säng, 11 h arbete idag och en hel bunt till imorrn. Kram

Pyssloman

Vanligt vis är jag en pyssloman, stickar, virka, broderar eller nåt annat kreativt. Har inte varit på humör att göra nått sånt i några dagar, visst jag har lekt lite med grafik, men det är inte riktigt samma sak. Tycker om att göra saker med händerna, att ta ett matrial och omforma det till nått vackert och användbart. Var jätte sugen på att sticka sockor i fredags men jag kunde inte hitta mitt raggsocksgarn, det tog lite udden av det. Jag är extremt impulsstyrd gör lite det jag vill när jag vill. Har en massa halvfärdiga pyssel liggande, visst så fort jag får tillbaka gnistan för just det pysslet så avslutar jag först det jag har liggandes, men ibland önskar man att man inte hade så mycket intressen.

Men oftast önskar man att man hade tid och pengar för alla intressen man har. Skulle verkligen vilja ge mig ut och resa, se lite mer av världen. Vill nog ha nån att göra det med, är lite skrämmande det där att bara ge sig av, själv, till nån plats långt borta. Ska man träffa nån där är det inte lika läskigt, men det skulle vara kul att dela det med nån vän eller flera. Vill bla åka till New York, Los Angeles, London. Ja jag är lite fashinerad av storstäder, fast jag har alltid velat se skottland och regnskogar. Jag vill nog mest bara se världen, den världen som inte ser ut som sverige.

Nää nu ska jag drömma mig bort till annan värld, bums i säng imorrn är det en lååång dag. Kram

Gaming, spotify och annat tjafs

Har spenderat en stor del av dagen med att gamea, vissa dagar är bara sådana. Man har ingen riktig ork eller lust att göra nått produktivt. Då sätter man sig och levlar sin gubbe några levlar och låter dagen gå. Har suttit och lyssnat på mjuk rock samtidigt, passade verkligen bra med mitt humör. Mjuk rock kan ofta vara för mesig, inte ha tillräckligt med oumf i sig men den här spellistan jag hittat funkade riktigt bra. Fast imorrn vill jag nog ha nått annat.

Egentligen har jag massa att göra, massa borden och måsten, fast jag har ignorerat allihopa. Får väl försöka få lite sånt gjort imorrn. Nu kom Radio Nowhere med Bruce Springsteen på, får mig att längta tillbaka till när jag spelade i band. Visst jag kanske inte är den bästa basisten(är en garanterad noob), men det var så himla kul. Saknar det väldigt mycket, jag får väl ta och hitta ett annat band att spela i, fast har nog inte tid iallafall. Tid är en sån där bristvara, men ändå spenderar man en hel dag framför datorn och inte gör nått vettigt. Ibland behöver man det åsså.

Nää, nu ska jag hitta på lite mer onödiga saker och sen ska jag slagga. Kram

Ritbord FTW!

Så jag campade hos päronen inatt och imorse hittade jag i mammas hylla ett ritbord, ni vet ett sånt där USB bord för att rita på datorn med. Har suttit och lekt med grafik hela veckan, börjar faktiskt lära mig lite om grafikprogrammet. Så jag har lånat hem ritbordet och ska leka lite till, kanske uppdatera blogg layouten samtidigt. Man vänjer sig ganska snabbt vid ritpennan men än så länge byter jag över till dator musen när jag ska göra vissa saker, speciellt sånt som innebär att höger klicka.

Grafik är nått jag brinner för, är inte den mest talangfulla konstnären, för nått år sen blev jag informerad om att jag målade ungefär som en nioåring. Men jag har ett öga för GUIs, kan se vad som fattats eller vad som behöver ändras för att användaren ska få en bättre upplevelse. En stor del av det ligger inte i själva grafiken utan hur den är uppstrukturerad, hur den är kodad. Men grafiken är där för att förstärka eller dölja, för att förenkla eller förtydliga. Ett program kan vara hur smart som helst men om GUIt inte är snyggt gjort är det ingen som kommer använda det, på samma sätt köper ingen ett program som är hur snyggt som helst men kan ingenting. Det ska vara symbios mellan kod och grafik, det är det som användaren betalar för.

Jag är utbildad programmerare, jobbat mest med inbyggda system. Det är system som inte syns utåt, funktionen finns där men det är ingen som reflekterar över hur smart den är. På senare år har jag fått arbeta mer mot användaren, arbeta med GUIs också. Denna utveckling är nåt jag har tyck väldigt mycket om, att få kombinera mitt intresse för färg och form med mitt intresse för logik. Men sen det som fick mig att börja koda var att jag ville bli spelutvecklare, det om nått är en kombination av grafik och kod.

Nää, nu ska jag krypa till kojs så jag kan vakna relativt tidigt och måla vidare. Kram

Snökaos...

Ja dagen började inge vidare, vakna med migrän så varit hemma. Mot eftermiddagen så släppte den lite så jag tänkte åka ut till föräldrarfolket för lite RnR. En buss resa som brukar ta ca en timme, blidde att sitta i ett dike, få ta en annan buss tillbaka till norrtälje och sen bli uppplockad av faderskapet som skulle ut. Vilket gjorde att resan ut (inkluderat buss tjafs) tog över 3,5 timmar. Morr på sl, finns nån slag garanti men orka...

Fast nu sitter jag här ute och myser, runt huset finns det snötäckta fält, inne brinner brasan sitter, och dricker glögg och socialiserar med föräldrar och bror. Mätt efter den godaste älgskavsröran med getost som jag nånsin ätit, vilket förvisso inte säger mycket eftersom det var den första, men det var jätte gott! Känner att julen är på väg, vintern är nog min favorit säsong. Finns inget mysigare än att mysa framför en öppen brasa när snön glimmar kall utanför fönstret.

Nää, det börjar bli sent och jag ska vara lite mer social innan jag ramlar i säng. Kram

Klänning...

Så på vägen hem från jobbet idag gick jag förbi HM, i skyltfönstret var den här jätte coola tröj/klänningen. Jag är inte riktigt en klänning eller kjol tjej men denna var helt i mitt tycke, en sån där mys klänning. Så jag var ju tvungen att gå in och prova iallafall. Så när jag äntligen hittar vart dom hänger så finns det en som har samma färg som den som finns i skyltfönstret, den är i min storlek, så jag provar den och den passar! Det var ju nästan ödet, när jag ska betala så kommer jag ihåg presentkortet som jag lagt ner i väskan(som jag fick i födelsepresent i april), och det täckte precis klänningen! Nu ska jag bara använda den åsså...

Är inte den som shoppar så ofta, hittar sällan nåt som jag gillar, tycker inte om klädaffärer. Dom bästa shopping tillfällena är antingen när man gör som jag gjorde idag, in och ut, eller när min vän V följer med. Hon pekar alltid ut en massa kläder som jag inte skulle ha tänkt på och de är alltid snygga och passar ofta. Annars brukar jag undvika klädesaffärer, pappersbutiker det är en annan femma, dom kan man browsa i timmar. Pennor, block, man kan inte ha för många post-it block...

På jobbet kallar man mig fröken löspapperssystem, jag brukar bolla mina ideer i block, går igenom massor både hemma och på jobbet. Många gånger så kodar jag tillochmed på papper, psudo-kod, ett väldigt bra sätt att ordna mina tankar. Har en 5-10 block liggande hemma runt datorn med olika projekt plitade ner, allt från pixel mått och rgb koder till bloggen till måtten på läderkorsetten jag sydde i lördags eller virkningsmönstret till en super mario svamp. Så mina ideer försvinner inte i en hårddisk krash, men jag bidrar min del till träd skövlingen, även om blocken jag köper är återvunnet papper.

Nää, nu ska jag krasha i säng efter en lång dags systemerande. Kram


Morr på photobucket...

Har suttit halva kvällen och försökt ladda upp den nya designen på photobucket så att jag kan koda in den på sidan, men det verkar som dom har serverfel. Och det är inte så att jag har suttit en kort stund med detta, nej jag har suttit i över 4 timmar, morr. Men nu ger jag upp, designen får komma upp nån annan dag, hann dock få upp bakgrunden och en upphottad logga innan det krasha så lite ny layout är det.

Det första jag såg när jag dök upp på facebook idag var hur alla förfasade sig över temperaturen ute, -21C. Kände inte nån större skillnad mot de -12C som det var när jag gick till jobbet igår. Undrar om det finns nåt definierbart temperatur intervall där vi människor känner temperatur förändringar. Så om man hamnar utan för det intervallet så är det antingen skit varmt eller bara jävligt kallt.

Förresten kan nåt vara jävligt kallt? Borde inte temperatur parad med ordet jävligt vara varmt? Med tanke på temperaturen i helvetet menar jag. Och med den resoneringen så kan det då inte vara så in i helvete kallt eller menar man då piss ljummet (37C), som då borde vara en väldigt kall temperatur i helvetet. Ja och förresten då borde skit varmt ha samma temperatur(37C)?

Nää, nu snurrar jag till det, dags att sova. Kram

RSS 2.0