Avbrutna filmer...

Drömmar är som avbrutna filmer, en film man aldrig får se slutet på. Det är nått som verkligen irriterar mig, när man riktigt njuter av drömmen och väckarklockan ringer, och även om man snoosar så är drömmen borta. Hade en underbar dröm härom natten. Det var som värsta kriminalaren och jag skulle precis få reda på vad den misstänkte var misstänkt för, så ringde väckarklockan.

Och börja inte med något om att drömmar är ditt undermedvetna som försöker tala om något för en. Drömmar är bara hjärnan som försöker flytta om saker för att få bättre ordning, defragga om du så vill. Och ibland ställs minnes fragmenten ner för temporär sparning i minnesområdet som drömmar hämtar sin information ifrån. Ganska tydligt i mitt fall då jag älskar kriminalserier som CSI, Bones, Lie to Me mfl.

Men det finns drömmar som inte är lika kul, mardrömmar, som att se en skräckis som man själv är med i. Har riktigt svårt med skräckisar från början, inte lättare när man tror att det händer en själv. Fast där är väckarklockan ett ganska skönt avbrott. När man vaknar av sig själv har man oftast väldigt högpuls och är uppjagad, det är oftast natt och man har jätte svårt att somna om för det känns som det är spöken i alla hörnen, eller zombies om ni så vill.

Dessa brukar mest komma när jag är stressad, och när jag är stressade brukar ag ta in mycket fler intryck så det kommer väl från nån defraggning med ökad hastighet, ett antal meddelanden i fel format eller nåt.

Nää nu ska jag farmvilla klart och krypa i säng. Kram

Spotify stalkning

Spotify har en underbar "feature", den går att koppla mot din facebook och på så sätt dela ut dina spellistor till att kunna browsas av alla dina facebook kontakter som också delat ut sina spellistor.

Jag kan sitta i timmar och browsa folks spellistor, stalka dom om du så vill säga. En spellista säger mycket om folk, både hur den är uppbyggd men även av vilket innehåll den har.

Jag är allätare, odiskriminerande mot musik, men jag är extremt lat om jag någon gång gör en spellista så brukar jag ösa in ett eller flera album och sen lyssnar jag på den spellistan till jag tröttnar. Sen kunde man stjärnmarkera låtar och det har jag missbrukat en hel del.

Så stalka mina fb kontakters spotify listor är idealiskt för mig, sen får jag lyssna på en hel del musik som jag inte skulle klicka fram mig till själv, eller har glömt bort. Underbart!

Nää nu ska jag fortsätta stalka vidare, kram

Chick Flicks

Har suttit hela dagen och kollat på chick flicks och lekt med illustrator, chick flicks är verkligen en genre i sin egen rätt. Dom är löjliga, boostar upp en ide om nån absolut kärlek som inte finns. Fast dom vevar in en varje gång, man sitter och oar och fnissar och får den där kittliga känslan i magen, man gråter och i slutändan kommer man därifrån med en känsla av värme. Dom kallas ju trots allt för feel good filmer.

Chick flicks är filmer jag gärna tittar på även om jag måste erkänna dom är sällan bra, fast man är ju inte ute efter handlingen man är ju bara ute efter känslan. Ska man ha bra handling så är en riktigt bra martial art rulle nått att se på, eller nåt av tarantino. Hjärndöd action är riktigt bra det med. Drama är lite för deppigt, det är uppåt känslan jag är ute efter. Skräck är inte heller nått jag kollar på, men om man har nån stark varm arm att gömma sig bakom så går den genren också ner.

Så jag är som vilken tjej därute, "sucker for a love story". Nä nu blir det middag och ytterligare en film, kram

Första intrycket viktigt...

Ibland önskar man att man hade ett alterego man kunde skylla på, men så är ju inte fallet så man får stå där och skämmas för hur man beter sig.
Var på en dejt för ett tag sen, han var riktigt trevlig och såg väldigt bra ut. Och jag måste säga att jag hade väldigt trevligt, tills ölen vi drack steg till mitt huvud. Ja det var väl inte bara ölen men den spelade en stor del av det som skedde sen.
Jag var dejten "from hell", just en sån dejt som jag inte står ut med, där jag hade gått hem för länge sedan. Förvånad att han stannade så länge som han gjorde.
De är när man gör nått sånt här som man önskar att man kunde få en "do-over", men det var en första dejt och det är ju då som första intrycket är extra viktigt, speciellt om dejten var trevlig (hade nog inte fått samma impakt om det inte hade funnits ett intresse).
Men det bästa med att göra bort sig är att man kan lära sig av sina misstag, kommer ju aldrig göra om detta. Kommer i framtiden aldrig döva min nervositet med öl och prata om mig själv i timmar(skryta var nog det jag gjorde för att vara korrekt).
Dejting är ett "herk" redan från början, har ju inte gjort det så mycket, så jag har ju aldrig riktigt varit bra på det. Men detta måste vara mitt lågvatten märke, dejting regler eller icke en dejt är till för att lära känna varandra inte ego boosta sig själv.
Första tanken var att näe nu skiter jag i allt och lever i celibat, men då hade ju verkligen den här dejten varit bortkastad, nu har ju iallfall lärt mig något om dejting och mig själv.
Nä nu ska jag sluta dravla, dags för kaffe och frukost.

Ha en bra dag! Kram

Facebook terroriserar

Jag har kommit på mig själv att uppdatera min facebook status kanske lite oftare än vad man borde, bara släppa små tankar lite då och då. Terrorisera min omnejd med ideer och undringar. Så istället tänkte jag samla dom här, där folk faktiskt kan välja att läsa mina tankar :)

Välkommna!

RSS 2.0