Sucks to be me

Upptäckte för några veckor sen att min hormon rubbning var tillbaka, har försökt att ignorera det eftersom det inte finns nåt jag kan göra åt det, men jag visste vad som komma skulle. Så i måndags förra veckan var det dags, kroppen brakade, som jag visste att den skulle göra. Det gör ont, jag mår illa konstant och jag har ingen ork kvar. Så nej jag är inte på bra humör idag, jag är faktiskt ganska ledsen. Varför kan det inte bara reda ut sig, varför kan jag bara inte få må bra för en gång skull?

Så ursäkta om jag inte kan vara den vän jag vill vara, att jag inte kan finnas där och glädjas med lycka eller stödja när det är jobbigt. Ursäkta att jag inte kan tackla att vara den som inte blir vald på ett snyggt sätt. Ursäkta för att jag är ego, att jag använder den lilla ork jag har på att ta hand om mig själv. Ursäkta att jag bär mina känslor utåt, att det jag känner är nått jag kör upp i allas ansikten. Men den här gången orkar jag inte, jag orkar inte vara den fina lilla Mika som alltid är glad och alltid finns där.

Jag vet att detta som allt annat går över, jag vet att där framme, om ett tag är allt lättare igen. Men nu, just nu, är allt väldigt jobbigt. Allting väldigt mörkt. Jag hoppas att råden min dietist gav mig fungerar, jag hoppas att jag har orken att följa dem. Fast framför allt hoppas jag att detta tar slut nu, på en gång, att jag imorgon vaknar och allt det onda i kroppen är borta. Att mitt huvud är klart och att jag slutat må illa, att detta tar slut fort. När ingen kan hjälpa en och ingen kan förklara på ett bra sätt då blir det inte lättare.

Nää. nu ska jag försöka sluta tycka synd om mig själv, det gör inte saker lättare. Kram

Mer film till Mika...

Så kvällen blev en filmkväll, massor med film och en hel del tråcklande. Efter att ha legat i ytterspår några veckor börjar verkligheten hinna ifatt mig, så filmkväll var ett bra slut på veckan. Eller mera en film dag faktiskt, hann med fem filmer.

44: From Paris with love, en relativt dålig action, är garanterat inte ett fan av John Travolta.
45: Love and Other Drugs, helt underbar, lite sorlig massa kärlek.
46: Splice, bra men väldigt sjuk.
47: Amish Grace, vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag valde den, inget i min smak iallafall.
48: My Girlfriend's Boyfriend, Chick-flick, funka men var inte den bästa jag sett.

Men här är det dags att mysa lite och krypa till kojs, om jobb veckan är nånting i närheten av förra så kommer jag behöva min sömn. Så jag tänkte fixa lite extra i natt.

Sov Gott. Kram

Film 2011 (även 30-31 december 2010)

Har kollat på en massa filmer sen 30 december. Tänkte att jag skulle ge er den kompletta listan idag.

1. Kick-Ass
2. Stay Cool
3. The Expandables
4. I love you Phillip Morris
5. Harry Brown
6. Men Who Stares At Goats
7. Confessions
8. Fanboys
9. Cat People
10. Countess
11. Daybreakers
12. 101 Kvinnor (Sex & Death 101)
13. Ironman 2
14. Closer
15. Lost Boys 2
16. Lost Boys 3
17. Legally Blondes 3
18. Lesbian Vampire Killers
19. Not forgotten
20. Fame
21. Never Let Me Go
22. Charm School
23. Big Fish
24. Nude Nuns with Big Guns
25. Black Swan
26. Interstate 60
27. Moon
28. Cirque de freak
29. I sell the dead
30. Going the distance
31. Sherlock Holmes
32. Inception
33. Draktränaren
34. Ninja Assasin
35. Step Up 3
36. SALT
37. Knight and Day
38. Devil
39. The Last Airbender
40. Eat, Pray, Love
41. The Green Hornet
42. Machete
43. Blood, The Last Vampire
44. From Paris with Love          
45. Love and other drugs             
46. Splice
47. Amish Grace
48. My Girlfriend's Boyfriend
49. Resident Evil Afterlife
50. Death Race 2
51. Skyline
52. 4.3.2.1
53. 30 days of night, dark days
54. Needle
55. Whip it
56. Mean Girls 2
57. It's Kind Of A Funny Story
58. Life As We Know It
59. 2012
60. Tomorrow When The War Began
61. Red
62. Burlesque
63. Faster
64. The Ghost Writer
65. Hard Breakers
66. And Soon The Darkness
67. The Social Network
68. The Other Guys
69. X-Men Origins Wolverine
70. Dorian Gray
71. I Hate Valentines Day

Fortsättning följer...

44-48: 30 Januari
49-51: 1 Februari
52-55: 2 Februari
56:      5 Februari
57-60: 6 Februari
61:      7 Februari
62-64: 12 Februari
65-69: 13 Februari
70:      14 Februari
71:      15 Februari

Radiostyrd...

När man träffar vänner från svunna tider händer det lätt att man hamnar i gamla jargonger och i gamla vanor. För gårdagen gällde det att jag söp mig själv under bordet. Var ju inte ensam om att kanske inmundigat lite väl mycket alkohol, men jag var garanterat den ostadigaste (skyller lite på stövletter med 7 cm klack dock). Kan ju säga att kvällen började bra, stressad för att jag inte kunde åka från jobbet när jag ville, sprang jag igenom staden mot tåget till Uppsala. Tänkte att jag äter middag när jag når min destination, vilket jag totalt glömt bort när jag väl nådde destinationen, så det blev visst ingen middag.

Väl hemma hos polarens syster började vi den blöta kvällen med att shotta jäger, ni ser vart det barkar. Full Marika blev bara fullare och fullare, vilken tur att man har så goa vänner som tar hand om en, och stödjer en när man promenerar runt på Uppsalas gator med gelet-ben. Kvällen avslutades väldigt sent, och morgonen började redan klockan nio för att röra sig mot centralstationen och bussen hem. Att bussarna bara gick varannan timme, och att vi blev sittandes på stationen i en och en halv för att vänta på nästa, är sånt som händer när man inte planerar.

Hade riktigt roligt, reconnecta med människor är kul, se vart dom har hamnat i livet. Fast jag borde nog ha ätit middag och kanske tagit det lite lugnare, och sett till att jag fått sova lite mer än 4-5 timmar. Men det är lätt att vara efterklok, tror jag börjar bli för gammal för det här, eller inte. Nu ska sovas middag, för sen ska det festas lite till. Vackraste V blir ju ett år äldre idag och det ska firas med buller och bång!

Nää, några timmars mer sömn behövs. Kram

Facebook, reconnecting people

Diggar verkligen detta nya positiva jag, har inte haft jätte mycket att testa det på men det funkar överförväntan. Nattens sömn funkade också att lätta mitt humör, så med solens uppgång kommer ljuset in i mig. Kan hjälpa att jag fick kontakt med lite gamla vänner från en svunnen tid. Första mejlet börjar med "du e lika sjukt söt som sist man såg dig", man kan inget annat än låta denna kommentar lysa upp ens sinne. Jag är ju trots allt Kick Ass Mika, svårt att vara nått annat.

Visst det gör fortfarande ont, allt jag kände igår finns kvar. Men livet är lite lättare, jag vet att allt kommer lösa sig till det bästa i slutändan. Det som är menat är menat, kanske han kommer på bättre tankar, kanske inte. Men sånt är livet och man kan inte låta det onda förstöra. Tänker göra som jag alltid gör, koncentrera mig på det positiva, se det som jag kan ta med mig ur det här. Finns alltid positiva saker i alla situationer, det är dom som får styra mitt liv.

Spontanitet FTW, har fått lite ändrade planer denna helg. Lördag är fortfarande vigd till bästisen Veronica och hennes födelsedags firande, men fredagskvällen går i andra banor. Tar tåget till Uppsala för att reconnecta med vännerna från den svunna tiden. Ta några kalla och bara mysa, fast känner jag dom rätt så kommer det gå ganska vilt till. Så sexiga boots på, väska packad med "essentials" och ett ljust sinne. Ska jobba några timmar, men veckans övertid ska väl få gå till nått bra, flexar ut tidigt, här ska festas.

Nää, dags att göra nått vettigt. Kram

This officially sucks!

Har som typ blivit dumpad igen, eller nåt. Har typ dejtat en kille ett tag nu, trivs riktigt bra i hans sällskap och haft roliga chatt sessioner. Har varit lite fundersam över vad jag egentligen känner för killen, men det blev jag varse idag. Han informerade mig lite fint att han hade träffat sitt x i helgen och att de skulle försöka igen, och där kom alla känslorna på en och samma gång. Blev riktigt ledsen, mer än jag förväntat mig. Det här skulle ju bara vara en kul grej, men som vanligt har jag gått och kärat ner mig igen. Denna gång lite mer än vanligt.

Det är inte så att han gjort något dumt, nej helt tvärt om, han har varit en riktig gentleman. Men det gör ju inte att det gör mindre ont. Går omkring och svär som en borstbindare och bara känner mig riktigt piss. Varför händer detta alltid mig? Visst jag vill väl inte ha det som alla andra vill ha, det där att flytta ihop och skaffa barn är väl inte riktigt min grej, men det betyder inte att jag inte vill ha någon som håller om mig. Mitt vanliga positiva jag är som bort blåst. Var trött redan från början, nu är jag helt slut och väldigt ledsen.

Var det bara jag, eller fanns det nånting där? Eller är jag helt enkelt inte lika bra som hans x? Varför! Varför kan han inte bara tycka om mig tillbaka? Lite mer svordomar springer igenom mitt huvud, this officially sucks! Känner mig inte det minsta kick ass, det där att sätta sig med en pint choklad glass känns lockande, eller ännu bättre supa skallen av mig. Men som den propra flickan jag är så gör jag inte sånt, utan jag drar mig tillbaka och slickar mina sår, gråter en liten tår. Och hoppas att det slutar göra ont fort, för jag orkar inte med detta.

Nää, nu ska jag krypa till sängs och hoppas att det känns bättre imorgon. Kram

Sexiga skor = frostbitna fötter...

Dagen har varit utmanande, lärt mig en massa nytt om javascript och läst en massa kod, men det gör att hjärnan känns ganska bränd. Fick dock gå lite tidigare, så jag hann till St: Eriksplan och fika men en gammal polare. Kände mig ganska sliten, men han är små barns pappa så han förstår. Hade väldigt trevligt, men nästa gång ska jag vara mer utvilad, och då skulle det visst också bli öl.

Har ju fått för mig något om att jag vill ha mina underbara högklackade boots för att känna mig lite mer kvinnlig, ja det är ju bra, men vädret tycker visst inte det. Dom är ju inte det minsta fodrade så går man ute mer än typ 5 min så har man två iskalla klumpar till fötter. Men jag vill inte gå tillbaka till kängorna, jag känner mig inte lika snygg och sexig i dem. Fast imorgon skulle det vara ännu kallare, kanske tumma lite på skönheten för att faktiskt överleva denna köldknäpp.

Tycker inte om att de jag vill ha på mig inte passar på vintern. Springa omkring i långkalsonger och tjocka tröjor gör inte att man känner sig vidare sexig. Det är dags att vintern tar slut nu, längtar till sommaren, till värmen, till mina helt underbara stilett sandaler. Jag älskar skor och stövlar, har väl en 14 par, men fler kommer det bli. Ett par skor till varje situation, fast vinterskor har jag visst ont om dock.

Nää, dags att ordna sig inför sömn. Kram

Sen natt med blodsugare...

Städning låg på schemat igår, men som vanligt blev det sent på jobbet och jag kom inte hem förrän klockan halv nio. Var inte riktigt så sugen att börja städa då, men jag började plocka lite runt datorn medan jag kollade på film. Blev två filmer och jag rullade inte i säng förrän alldeles för sent, varför lär jag mig aldrig. Fast det var ju riktigt, riktigt bra filmer. Började med Machete, den var bättre en trailern och trailern var riktigt bra. Sen kollade jag på Blood: The Last Vampire, det är en vampyr film som utspelar sig i Japan, en himla massa martial art, den är ju som gjord för mig, jag vill också ha ett svärd och kicka ass!

Det märks att den är baserad på en anime film, sättet den är klippt på mm. Men det gör den ju bara ännu bättre, och så klart var det den filmen jag var tvungen att avsluta kvällen med, fanns ju inte en chans att jag skulle stänga av den bara för att jag behövde sova. Fick faktiskt en del gjort trots allt film tittande och den sena timmen. Sorterade upp alla mina trådar och tyger, började rensa på skrivbordet efter 2 avslutade projekt, så lite mer ordning är det även om det är mycket att städa innan röran är försvunnen.

Det verkar inte som det blir något Mobergs och Daniel Adams Ray konsert för mig, man behövde visst skaffa biljetter, hmpf. Kanske borde ha kollat upp det lite tidigare, men men. Käraste lilla Veronica fyller ett år äldre på lördag och detta ska firas med buller och bång.Det kommer bli en kul kväll, det var länge sen man festade med gänget. Så då måste man ju ut och shoppa igen då, köpa lite mer kläder. Det där att bli liten har visst sina nackdelar, man måste köpa massa nya kläder, jag som inte tycker om att shoppa.

Nää, nu har jag annat att göra. Kram

Otålig!!

Lunchen idag var så himla gott, nån slags biff-stroganoff, mums! Men den tålde man visst inte, så nu blir det att leva på laktosfri bakterieberikad yoghurt i några dagar för att få magen på rätt köl, börjar sakteliga tröttna på detta. Hur ska jag kunna få i mig tillräckligt med mat? Jaja det löser sig, det gör det ju alltid, inget är omöjligt, bara mer eller mindre svårt att lösa. Fast otålig som jag är så vill jag att det ska lösa sig nu! Hmpf! Men ska nog låta det ta sin tid, blir nog bättre så, kanske.

Finns mycket jag vill ska hända nu, att lönen ska komma till exempel, fast den är förskjuten till den 26:e, det är ju innan helgen i alla fall. Så medan jag väntar på allt jag vill ska hända, nu, på en gång, sitter jag här framför datorn, tittar på tv-serier och broderar och stickar och leker med textilier. Berättade det på jobbet och fick svaret, "Så du är både programmerare och tant", va? Är man tant bara för man tycker om att brodera? Börjar undra hur de små pojkarna tänker egentligen. Jag som är så kick ass, och vad får man tillbaka? Tant? Morr!

Som sagt att vänta, eller ta det lugnt är verkligen inte min grej, kan ha ett grymt tålamod. Men, osäkerheter, och tids fördröjningar med osäkerheter driver mig helt galen! Att inte veta om jag kommer kunna skaffa en lägenhet i Stockholm till exempel, riktigt frustrerande. Är det bara jag, eller är osäkerheter det värsta som finns, hmm. Är väl lite av ett kontrollfreak, försöker minimera osäkerheterna i mitt liv, men de blir bara fler och fler.

Nää, nu ska jag ta ett djupt andetag, slappna av och glömma alla osäkerheter ett tag, den som väntar på nått gott... väntar alltid för länge. Suck!

Måndag!

God morgon alla glada och morgonpigga människor, det är Måndag igen, en helt underbar veckodag. Har haft en grymt skön helg, med bio, öl och gott sällskap. Var och såg The Green Hornet, en helt underbar hjärndöd action med ögongodis i den riktigt snygge sidekicken Kato. Fick även se två nya pubar, efter filmen drog vi till Dubliners för att sedan fortsätta vidare till Sjätte Tunnan och lite mer öl. Sakta men säkert bygger jag upp min kunskap om Stockholms krogar. Men nästa helg blir det inte Stockholm, då är det Mobergs på fredag (killen från Snook ska visst spela) och sen blir det party på lördag, då min bästis fyller år!

Blev ju inget inlägg igår, kunde inte komma på nått vettigt att skriva, sen satt jag bara och lata mig. Kollade på en massa underbara avsnitt av diverse underbara tv-serier, och pysslade, borde städat, men men man kan inte få allt här i livet. Är grymt fascinerad av hur vinklade amerikanska serier är, hur de används för propaganda. Som tex NCIS som är ren propaganda för den amerikanska marinen, älskar serien men den får en att fundera.

Vi kan ta det senaste avsnittet av NCIS LA som exempel (s2e13), den börjar med att det har blivit en läcka och tusentals dokument om Irak kriget har läckt, känns det igen? Så här får man ju nån slags förhoppning att det ska bli ett lite större, lite mer seriöst avsnitt. Men nej, det hela slutar med att dom har avdramatiserat hela läckan med att inget av värde har läckt, att personen som läckte det gjorde det bara för att uppmärksamma de fallna hjältarna som gjort hemliga uppdrag. Så nu tänker alla amerikaner att det var så det gick till, och tror inte längre på informationen läckt av Wikileaks. De är inte dumma de där amerikanarna, eller är det de dom är?

Nää, inte tid med det här. Kram

Kort, kort...

Så det blev inget inlägg igår, det blev AW med Benke och Virot. Några öl och en massa biljard på Jolo & Co, hade riktigt trevligt och en himla massa kul. Men det blev sent och jag dök inte upp hemma förrän 02:20 igår natt, och med tanke på att jag då hade haft en 21,5 h lång dag, orkade jag faktiskt inte skriva några ord. Det var bara att krypa till sängs och sova. Och idag fortsätter äventyrandet då det blir en resa in till stan för att gå på bio. Ska se The Green Hornet 3D, ska bli så kul, får en del sällskap idag med.

Nää, börjar få lite bråttom, ska ju in till sthlm strax. Kram

Spela spel, på arbetstid!

Det blev lax till middag idag, med spagetti och rom-sås, riktigt gott. Så nu sitter man här och har mat koma, orden fastnar kvar i huvudet och man vet inte riktigt vad man ska skriva. Att jag har haft en intensiv dag på jobbet har nog lagt sitt till, det verkar vara det här tempot hela tiden så jag vänjer nog mig. Det är riktigt kul, att få blanda dagen med att programmera och spela spelen man programmerar på, man måste ju se till att dom fungerar som tänkt. Men jag blir lite trött i huvudet, när jag utvecklar fyller jag huvudet med koden jag jobbar med, efter en heldag på det här jobbet har man ganska mycket kod som behöver komma ut.

Längtar tills det blir lite ljusare, lite varmare framför allt så jag kan ut och ta lång promenader. Inget rensar huvudet så bra som lång promenader. Känner att kroppen skulle behöva att jag rör på mig mer. Men har bara tre vakna timmar hemma per dag under veckorna eftersom resorna tar så lång tid, och då blir det att laga mat, äta och smälta maten. Skriva inlägget och sen krypa i säng och sova. När det är varmare så kanske det är lättare att slita sig från att smälta maten och faktiskt komma ut.

Men det är inte så att jag sitter och väntar på värmen, men ikväll blir det bara att smälta mat. Blev även visad hur jag går från Gullmarsplan till jobbet, så ska nog lägga in det på routen till och från jobbet. Dags att styra upp livet lite, få lite ordning och reda. Så helgen ska gå till att renovera färdigt köket, men det blir nog bio också. Såg att The Green Hornet har premiär imorgon, tycker om sådana filmer, så jag ska ta mig tiden att se den med. Tänkte att det skulle bli en lite lugnare helg denna vecka, men som vanligt kommer väl andan falla på och det blir utgång.

Nää, dags för sömn. Kram

Värsta språket...

Så på en liten lättare not, det är lill-lördag idag, betyder det att det är stor lördag nu i helgen då? Känner mig sådär lagom Kick Ass! och sitter och lyssnar på The Pretty Reckless och just nu är det Make Me Wanna Die. Det är empowering om nått är, jag får den härliga känslan av att jag klarar allt, det gör mig effektiv och jävligt bäst. Fast jag stavar som en kratta, min grammatik är uppåt väggarna och hälften av orden jag skriver är inte ens svenska. Och om du tycker att jag skriver dåligt här, lyssna på när jag pratar. Tror jag ska ta och skärpa mig lite, om man ska ta mig på allvar någon gång ibland kanske jag borde bättra på min svenska.

Har nån ide om att jag vill ta en svenska kurs kanske, lära mig lite bättre svenska. Jag kan alla dessa stora ord, använder dom i rätt sammanhang, men om orden runt dem inte är grammatiskt rätta eller inte ens egentligen finns då visar jag mig nog mer korkad än smart när jag använder dem. Min intelligens är det inge fel på, är riktigt smart, men ibland känns det som om jag har nån slags tal dyslexi. Även om jag formulerar mig på rätt sätt i hjärnan, så kommer orden ut huller om buller och jag är imponerad att folk förstår mig ibland.

Men det är inget man inte kan lära sig, att sätta på stavningskontrollen i browsern var ett steg i rätt riktning. Nu ska bara alla grammatiska delar trilla till rätta så kanske det blir en människa av mig med. Funderade på att lägga en liten not till min blogg, Ego 2.0, mitt liv som blondin. Men fick höra att det var att dumförklara mig själv, kanske det, väteperoxiden har inte dödat några hjärnceller, än, vad jag vet.

Nää, dags för lite R n' R. Kram

Snygg!

Har en snygg dag idag, du vet en sån där när man tittar sig i spegeln när man ska ut och allt bara fallit på plats och man känner sig så snygg! Snygg dagar har fördelen att man känner sig så bra redan att allt man tar för sig går jätte bra. Och det som inte går bra struntar man i då man är så himla snygg, så himla kick ass! Sen jag fick ett självförtroende har jag fått allt fler sådana dagar, tror det där när man trivs med sig själv, den inre personen man är, så följer utsidan med på nåt sätt.

Visst jag kan lätt bli arrogant, ignorant och allmänt jobbig. Så lite har jag att jobba på, vill ju inte riktigt bli sedd så, men jag tycker att jag har lite svängrum. 28 år utan självförtroende ger den rätten, att få leva ut lite. Men ärligt talat så de enda personerna vars åsikter jag bryr mig om är mina nära vänner och andra personer jag respekterar. Man får ta mig för den jag är, jag trampar ofta i klaveret, säger saker jag inte borde och säger inte sakerna jag borde. Men jag ångrar inget, jag ser alla mina misstag som saker som ska lära mig. Göra mig en bättre människa.

Finns en sak som jag verkligen vill ändra, nåt som hindrar mig lite i världen. När jag blir nervös har jag en tendens att tappa talförmågan, jag slutar bubbla som den lilla prat-apparat som jag är och får ut ett ord eller två. Har lyckats få bort det ur arbetslivet, hittat en säkerhet i mig. Men andra situationer som jag är mindre van i är jag fortfarande nervös, och tappar talförmågan helt. Men det bästa sättet att bli av med det är att utsätta sig för situationen, och lära sig av de misstag man gör. Håll i den positiva tanken så löser sig allt.

Nää, nu ska jag smälta maten framför nån tv-serie, sen blir det nog en tidig kväll igen. Kram

Mat, vän eller fiende?

Då vad det dags för dagens inlägg, det kommer vara ett av de mer seriösa och öppna jag har skrivit. Läste idag en vikt blogg, fick höra om den från en vän. Tjejen som skrev den är en bekant, hon till och med bjöd in mig på hennes 20 års fest (fast det var innan min reform så jag var för blyg för att våga gå). Hennes inlägg var så vackert och rörande skrivet, hon var så öppen så verklig. Hon skrev om sin övervikt, varför hon fått den och varför hon nu tar ett hårt tag i att försöka bli av med den. Det fanns inga bortförklaringar bara ärlighet. Den inspirerade mig. Så jag vill berätta min historia, det är ingen historia om övervikt dock(kanske lite, ett litet tag), men den handlar framför allt om mat, om annorlunda förhållnings sätt till mat. Den handlar om min mörka hemlighet.

I 14 år av mitt liv var jag anorektiker, när jag var 21 träffade jag en person som hjälpte mig, tog mig ur problemet, jag är den personen evigt tacksam. Men problemet kommer nog alltid ligga och spöka i bakhuvudet dock, en liten bit. Jag ville aldrig bli smalare, det var ingen absurd ide om nån ideal vikt som gjorde att jag inte åt, problemet var att jag var mobbad och den konstanta hungern trubbade av mig, fick mig att inte känna de elaka orden. Många skulle nog kallat mig ignorant, jag såg inte världen omkring mig. Men jag lärde mig äta, kanske inte helt och hållet på ett nyttigt sätt, men jag fick i mig mat. Och det i kombination av att jag var sockerråtta gjorde att jag började gå upp i vikt. Vilket jag inte uppmärksammade förens jag vägde allt för mycket.

Jag bestämde mig för att gå ner i vikt, men jag var tvungen att göra det på ett hälsosamt sätt, ett sätt som inte väckte mina ätstörningar. Så jag tog bort större delen av sockret, började äta nyttigare och vips så hade jag gått ner 15 kg. Jag var nöjd, jag kände väl att jag borde börja träna för att forma kroppen, men jag trivdes i min vikt. Det var 9 kg sedan, jag fortsätter bara tappa vikt. Som vanligt har jag försökt att behandla mig själv, men det verkar faktiskt inte gå så bra. Nu har förvisso vikt nedgången stannat in, någorlunda, men jag tror det är dags att ta hjälp av personer utbildade inom området.

Allt detta för att andra människor tar sig tiden att skriva öppna och verkliga inlägg på sina bloggar. Jag är en väldigt positiv människa, och i den andan har jag bestämt mig att ta med mig minst en positiv sak ur alla mina relationer till andra människor. Varje person man möter har en massa positiva egenskaper, man ska låta dem influera en, man ska se till vilka sådana egenskaper man saknar eller vill ha mer av, sen ska man arbeta för att det ska bli verklighet. Det jag ser hos henne är inte bara den styrkan som finns i mig, utan även en öppenhet, en ärlighet som är så stark. Jag vill vara lika öppen och ärlig som henne, jag vill kunna visa min styrka på samma sätt som hon. Så jag hoppas att det hon vill få ur livet kommer till henne.

Nää, nu ska jag äta middag, så jag blir stor och stark. Kram

Fylletratt!

Med Mysil borta drog jag ut med Milla för att dränka mina sorger, och dränkte mina sorger gjorde jag med besked. Vi drog in till Anchor och ölade hela kvällen. Var riktigt kul, blev en massa öl. Och av någon dum orsak fick jag för mig att shotta precis innan vi drog hem. Milla bjöd mig på en äppelkake-shot, riktigt god men grädde och laktosintolerans går inte riktigt hand i hand. Och när första shotten gått ner, då följer den andra ganska snabbt. Finns en orsak varför jag ska hålla mig till öl.

Så jag blev riktigt ordentligt rund under fötterna, hade inte bussen skumpat så hade jag nog däckat då. Men med söt kommer surt, är grymt bakis idag, inte så mycket huvudvärk men seg och har bakis nojjan från helvetet. En öl fylla gör en rund under fötterna, men man är fortfarande klar på något sätt. Men spritfylla gör mig dimmig, tror att jag blir för full för fort. Nu hann jag inte vara så full så länge eftersom vi lämnade krogen fem minuter efter att vi tog vår andra shot, vilket känns idiotiskt. Men nu går jag tillbaka till min, ingen sprit policy.

Och öl fyllor ger inte bakis nojja heller. Och jag som skulle måla köket, hur ska jag orka med det idag? Fast jag hade riktigt kul, kände mig riktigt snygg och Anchor var mysigt. Live cover band som spelade gamla hederliga dängor som breaking the law. Och jag blev sugen ytterligare på att flytta in till sthlm, skulle vara skönt att slippa sitta på en buss hem mitt i natten, kunna stanna till krogen stänger och inte behöva bry sig om klockan.

Nää, nu ska jag brygga lite te och fortsätta mitt tv-serie maraton, alldeles för seg för att göra nått vettigt. Kram

Bye Bye Mysil, Bye Bye!

Mysils nya ägare ringde idag, så en halvtimme senare satt jag på bussen till Brottby med henne i hennes rese-bur. Så nu är jag husdjursfri. Det var med blandade känslor jag lämnade henne, hon har trots allt varit min i nästan 6 år. Hon är min familj och nu kommer jag inte se henne igen. Lite ledsen i ögat, men det är en väldigt trevlig familj som tagit hand om henne. Dom bor på landet och jag tror att hon kommer trivas väldigt bra. Det kommer bli tomt utan henne.

Även om jag visste att dom skulle hämta henne, var jag inte beredd på att det skulle ske idag. Allt skedde väldigt fort så jag hann väl inte riktigt ta farväl, men det kanske var bra. Jag har många orsaker varför jag var tvungen att hitta ett nytt hem till henne. Jag är hemma så sällan så jag ger henne inte tillräckligt med tid, jag är allergisk mot henne och denna lilla lägenhet koncentrerar allergenerna. Hon har alltid delvis varit ute katt och det har inte fungerat här, så hon kommer ha det mycket bättre på landet.

Men hon kommer vara mycket saknad, hoppas att trivs och får en massa vänner i ägarnas andra katter. Att hon får jaga mycket råttor och ägarnas barn ger henne massa gos.

Nää, nu ska jag hitta nått att göra så jag får bort mina tankar från henne. Kram

Jobb = kul!

Så festen flyttade vidare ut på krogen, men inte jag. Tror att det är den tidiga morgonen (05:00) eller den lilla sömnen (5-6 h per natt), så jag är alldeles slut. Men jag hade väldigt trevligt den lilla tiden jag var där. Jag hade tänkt att skriva det här inlägget innan jag stack iväg till festen, men som vanligt drog saker och ting ut på tiden. Så nu ska jag försöka skriva nått vettigt, trots att jag nästan somnar. Jag har ju trots allt tänkt att jag ska försöka skriva ett inlägg om dagen på denna blogg.

Har haft en strålande dag idag, löst en massa buggar och lärt mig en massa om servrar och iptv boxar. Har även fått spela massa spel, egentligen bara för att testa och leta buggar, men man kan ju låta sig få njuta lite. Jag tycker om sådana små casual games, typ tic tac toe, bejewled mfl. precis sådana företaget jag arbetar för utvecklar. Än så länge får jag bara sitta och bug fixa eller översätta dem. Men det är kul det med, man lär sig lite språk har suttit i några dagar och översatt spel till turkiska, så några ord har man väl plockat upp. Vissa av dem fick jag faktiskt lära mig redan när jag jobbade på en grill/cafeteria.

Sakta men säkert börjar jag finna min plats på jobbet, kommer nog ta en hel del tid till då jag är urusel på namn, men jag tror det här blir bra. Nu har vi bara den sista pucken att ta tag i, hitta någonstans att bo i Stockholm. Börjar känna att pendlingen tar på krafterna, nu är det både tidiga mornar och sena kvällar. Men det löser sig alltid. Så länge så målar jag mitt kök, stickar mina handleds-värmare och accepterar att jag oftast inte hinner träffa mina vänner på vardagar (vilket är riktigt trist). Men skulle jag flytta så skulle jag ju inte hinna träffa dem heller, men däremot ha mer tid till annat.

Nää, nu ska jag sluta gnälla över in situation, jag har ju faktiskt ett riktigt bra liv. Kram

Mitt val

Gårdagens meddelande vart ju lagom missförstått, får nog tänka lite mer på hur jag formulerar mig. Så återigen, var inte meningen att någon skulle ta illa upp, jag menade inte att grupperna var dåliga. Jag har all respekt för personer som står upp för orättvisorna i världen. Det var bara en frågeställning jag hade, en undran, en tankebana jag ville dela med etern. Jag ville få en diskussion, inte hoppa på någon, inte såra. Så förlåt om det var så det uppfattades.

Det finns en orsak varför jag inte blir mer involverad än vad jag blir, jag är en egoistisk person, jag anser att mitt jobb är att ta hand om mig. Jag kan inte vara någon till hjälp om jag själv inte mår bra, och därför lägger jag ner mycket tid på detta. Det betyder äta bra, röra på mig och göra sånt jag tycker om att göra. Jag har skaffat mig ett relativt bra betalt jobb för att kunna leva utan stress över ekonomi. Detta är mitt val, jag röstar på de politiker som jag anser skulle ge mig en bra levnads standard, men som också tar hand om samhället och bygger ett samhälle för framtida generationer.

Inte mina barn, för där jag står nu är jag inte intresserad av att bli mamma, men min systerson och alla andra barn. Barnen är de som kommer skapa samhället i framtiden och jag tycker vi ska ge dom den bästa grunden som möjligt. Genom att gå och rösta bidrar jag med min input, jag gör mitt val. Om alla vore som mig skulle nog samhället gå under, det är alla personer som går ut och demonstrerar som gör en förändring, gör världen ett bättre ställe. Mitt val är att inte göra det, det gör mig inte till en sämre person.

Nää, nu struntar vi i detta ämne, blir lång dag imorgon så nu blir det horisontellt läge. Kram

Colosseum?

Har lite skrivkramp, med pendlingen (då jag sover), jobbet (då jag jobbar) och matlagning (så jag inte går hungrig), så finns det inte så mycket tid att finna nått att skriva om. Jag skulle kunna skriva om de saker som gör folk upprörda på fb, den ökade kostnaden för lagringsmedia eller svt programmet om hundar. Men nej inget av detta är något jag brinner för, jag förstår att människor blir upprörda och vill göra något, men är verkligen fb rätt forum? Vad hjälper det att skriva upp sig på nån lista på fb?

Jag förstår att fb är ett bra forum för att uppmärksamma människor på saker, men hur långt kan informationen sprida sig? Eller framför allt, bryr sig politiker och personer som har nått att säga till om i dessa frågor om vad som skrivs på fb? Bryr de sig om hur många som gått med i någon speciell grupp? Eller fungerar fb idag som de där listorna som man sprang omkring med förut, som man skrev på för att skicka in till fb. Fast jag vet inte om någon skulle komma in med en sån lista versus komma in med information om hur många personer som gått med i ens grupp, då skulle jag nog mer lyssna på personen med listan.

Men hur vet man att det inte är samma människa som skrivit listan, eller att det inte är en person med en massa fb konton som har gått med i gruppen. Vad är det som gör att politiker eller andra "höjdare" lyssnar? Vad bryr de sig om och vad sållar de bort? Hur är det bästa sättet att göra sig hörd? Har sett många sådana grupper komma och gå, men har någon av dem gjort någon skillnad? Eller tror vi bara det, är fb vårt colosseum, vårat nöje för att vi inte ska vara ute och demonstrera mot orättvisorna?

Nää, har inga svar men en massa frågor, dags att sova. Kram

Lägenhetsjakt...

Under alla dessa år sen jag flyttade tillbaka till norrtälje har jag aldrig tyckt att pendlingen varit jobbig. Men de senaste dagarna har det varit riktigt jobbigt med den långa vägen, känner att jag verkligen behöver flytta närmre jobbet. Att katten hållt mig vaken på nätterna kanske bidrar en del, men 4 timmar tur och retur, det är en herrans massa timmar som går åt till att bara åka. Så jag har börjat titta på lägenheter, men dom är så hiskeligt dyra, men på nått sätt behöver jag komma närmare till jobbet.

Har kollat lite på hyreslägenheter men det finns inte mycket ledigt, måste gå via privata hyresvärdar, svårt att veta vilka som finns. Och de som jag har hittat vill ha skriftliga förfrågningar, intresseanmälan. Vet inte riktigt vad jag ska skriva till dem, vad är det en hyrevärd vill veta. Är det som att skriva en kontaktannons, fast med information om årslön. Jag som suger på att skriva kontaktannonser, inte för att jag försökt mycket dock. Men hur övertalar man någon att man ska få hyra en lägenhet av dem.

Jag tycker mitt jobb verkligen är jätte kul, börjar komma in i det nu. Hoppas det fortsätter att vara lika kul, så det där att flytta känns lite mer viktigt. Och man jobbar ju för att ha råd med fritiden, men med dessa pendlingstider blir det inte mycket fritid. Så vad är det jag ska ha råd med om inte fritiden? Så då är enda möjligheten att flytta, men hur ska jag ha tid att leta efter en lägenhet när jag inte har nån fritid. Hmm måste nog bryta den där cirkeln på något sätt.

Nää, nu ska jag sova, så att jag har lite mer ork imorgon. Kram

Recept på grillad katt?

Det är bra för Mysil skull att jag äntligen har hittat en ny ägare till henne, annars hade hon nog legat i min stekpanna idag. Hon kom fram till igår kväll att pappen jag lagt ut på golvet i köket var hennes leksak. Och hon tyckte att leka hela natten var den bästa idén på länge. Men framåt tre, fyra någongång så somnade jag äntligen av utmattning, då bestämde sig kan fan för att springa genom lägenheten, hoppa upp i sängen rakt på min mage. Så det blev inte så många timmar sömn i natt.

Så mitt kök får stå orört, ska krypa till kojs tidigt idag, och kanske lyckas ta igen lite av sömnen i alla fall. Fick leka med en ny box idag på jobbet, mitt jobb är verkligen kul. Jag verkligen njuter av att få lösa buggar, både stora och små. Små för att man har en lista på att man verkligen har gjort nått under dagen, stora för att man får den där känslan av att klara av nått, att verkligen ha fått sänka tänderna i nått och lösa det. Men så länge jag skulle få nya utmaningar så skulle jag nog trivas med vilket jobb som helst. Och vissa dagar hade det varit skönt med ett mer monotont jobb, andra dagar vill jag ha mer social kontakt.

Jag är väldigt mycket en humör människa, vissa dagar är jag grymt social andra dagar sitter jag hellre hemma ensam och är kreativ, så kanske alla människor är. Har varit på en väldigt lång inre resa för att hitta mig själv, och även om jag nu vet vem jag är har jag också förstått att denna resa kommer aldrig ta slut. Man kommer alltid växa, med ålder kommer vishet och den visheten kommer få en att omvärdera sina tankar. Men jag vet vem min kärna är, och detta gör mig trygg i mig själv. Ja må vilja ändra mitt yttre, men det är bara för att visa den jag är på insidan. Den starka, kompetenta kvinnan, men även den tuffa tjejen och den kärleksfulla flickan. Jag är allt detta och mycket mer, visst kan jag göra fel, jag är inte perfekt, men jag är trygg i mig själv och det är faktiskt allt som räknas.

Nää, nu ska jag sluta bli känslosam, nu ska hjärnan och ögonen vilas. Kram

Vackerhet...

Har velat renovera min lägenhet sen jag flyttade in, och med alla människor omkring mig renoverar så tyckte jag att det var bäst att faktiskt ta tag i det. Så idag har jag spacklat, tejpat, tvättat och grundat. Så om inte allt för länge har jag ett ny målat kök, sen ska resten av lägenheten tacklas. Får den där underbara känslan av att klara av något, göra något man aldrig gjort förut och se att man klarar det, faktiskt mycket bättre än man förväntat sig. Jag älskar att lära mig nya saker, är nog en informations junkie.

Jag får samma härliga kick av att lära mig att måla min lägenhet som jag får när jag lär mig nån ny programmerings teknik, eller sätter ett nytt danssteg. Det är tur att det finns mer saker att lära sig därute än det finns dagar i ett liv. Fast jag är glad att jag valde att måla, hade nog tappat humöret för länge sedan om jag valt tapet. Så lägenheten kommer få sig en fondvägg, och förhoppningsvis lite bladverk i några hörn. Och hur det än blir så kommer det bli ett lyft för lägenheten.

Jag vill ha det vackert omkring mig, jag vill att detta vackra ska växa ur mina händer. Vara något jag har skapat, något jag kan vara stolt över. Så nu ska kaoset som är min lägenhet få lite mer ordning, lite mer vackerhet, ja jag vet att det inte är ett ord.

Nää, nu ska sängen användas igen. Kram

Tempur...

Så förkylningen har äntligen lagt sig, lite hes men annars helt ok. Så jag har spenderat dagen med bästaste Veronica, blev visst lite sent, men det har varit riktigt kul och jag blev även lite stylad. Annars på väst fronten inget nytt, så här sent på natten så funkar inte riktigt hjärnan som den ska så det blir väl ett lite kortare inlägg idag. När den enda tanken i huvudet är sova så är det ganska svårt att dravla och fri associera. Fast jag har en underbar säng, köpte den ca en månad efter jag flyttade hit. Innan sov jag på en tempur-madrass, det rekommenderar jag inte. 

Tempur-madrasser är gjorda för att formas efter kroppen, men framför allt är de gjorda till att ligga på en resårmadrass, jag hade min rakt på golvet, det var hårt och ryggen tog lite stryk. Det är typ sängen och databordet som tar upp hela lägenheten. Ja jag har ett riktigt stort databord, så jag får plats med mina två skärmar och mina tre datorer och en himla massa skräp, junk, bra och ha saker. Sittandes vid min dator kan jag i detta nu nå, 3 sorters garn, smink, pärlor, ovve märken mm.

Har nog alldeles för mycket junk på databordet, men med den ankommande renoveringen så kommer skrivbordet rensas. Här ska målas väggar, både kök och vardagsrum ska fixas upp. Börjar med köket så om jag tröttar så har jag bara köpt lite för mycket färg. Lägenheten behöver ett litet lyft, och det är väl lika bra att börja nu.

Nää, nu ska jag nanna kudden. Kram

Piercing...

Så har kollat på lite mer film, blev dans film idag. Börjar klia i dansnerven, riktigt bra streetdans. Som folk kanske redan vet har jag tränat dans från jag var 8 till jag var 18. Gjorde även en liten visit till att försöka träna det 2005, men övervikt och dålig kondis gjorde att jag inte fullföljde utbildningen. Jag har alltid dansat när jag var 5-6 år brukade jag titta på balett hemma hos mormor och sen springa runt och göra piruetter runt hela deras hus. Så jag har en ordentlig dans nerv, som ska ut och rastas nästa helg tror jag.

Men i alla fall, kollar gärna på dans filmer, bli inspirerad och sen sätta ihop träningsprogram och träna upp stegen jag sett. Det är ofta riktigt bra dans musik i filmerna och då blir det att sätta ihop träningslistor med massa musik. Så på min träningslista finns en hel del Pussycat dolls, dom har riktigt bra tränings/dans musik. Nu är det så att det som fick mig att börja träna dans igen 2005, var just Pussycat dolls, rättare sagt videon till Don't Cha. Sångerskan i videon har en riktigt platt mage, och jag ville åter får den jag hade haft, nu tog det bara fem år, men jag har faktiskt fått tillbaka den.

I detta så tog jag ett beslut, när min mage är lika platt och snygg som hennes så skulle jag pierca navel, så nu är det dags. Min panter ska få sällskap av ett snyggt smycke, så tips om bra piercare är välkommet, blir om max en månad men jag måste bli helt frisk först. Så vet ni någon bra piercare i norrtälje eller stockholm hör av er, kanske blir till att pierca några andra ställen med, har haft en piercing i näsan och funderar på att kanske öppna upp den, men vi får se. Navel ska i alla fall bli utsmyckad.

Nää, nu ska jag sova. Kram

Parallellism...

Så idag har jag sett Inception, iden bakom den, eller mera bakom handlingen att den verkligheten vi lever i kanske inte är den verkliga verkligheten. Den har gjorts förut, dessutom mycket bättre. Se bara på The Matrix, en helt underbar film och den var riktigt cool på sin tid (den första då, tvåan och trean var ganska so so). De tar båda upp iden om parallella verkligheter, om att din kropp är i en medan ditt sinne är i en annan. Om man tycker om denna "mind blowing" ide, (det gör i alla fall jag), så finns det en bok jag tycker att man ska läsa. The End Of Mr.Y.

The End Of Mr.Y handlar om parallella universum, om möjligheten att faktiskt vara på två ställen samtidigt, fast i olika universum. The End of Mr Y tar även upp vilka filosofer som skrivit hypoteser om detta och ger en hel del exempel på hur man kan tolka deras hypoteser. Jag älskar den boken och jag tycker att alla ska ha läst den, den är lite som Dan Browns Da Vinci-koden, fast ändå inte. Här baseras inte historien på religion utan på forskning, eller mer på hypoteser i forskningens namn.

Är inte allt hypoteser, hur vet vi tex att jorden är rund, har vi var och en varit ute i rymden och tittat ner på vår runda jord, och hur vet vi då att det inte är en synvilla? The Big Bang teori är en hypotes, som många anser vara sann, men eftersom det inte var någon där som kan tala om för oss att det hände hur vet vi att det hänt? Och hur skulle vi veta att den personen talar sanning om det nu fanns en människa som sett the big bang? Allting är relativt, och eftersom det jag ser är det jag har att tro på, så väljer jag att denna verkligheten är den verkliga. Det är den enda verklighet jag har, tills någon väcker mig.

Nää, dags att sova, en dag imorgon med. Kram

Love Hina

Så ytterligare en dag hemma, så det blev lite filmer till. Sen tröttnade jag, lät nörden i mig styra och satte på lite anime. Blev Love Hina idag, tänkte att jag ska se hela serien, har aldrig kommit igenom den tidigare så det ska bli kul. Suttit och stickat som vanligt samtidigt, blir ett par nya handleds värmare. Ungefär så roligt har jag just nu, så jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande så jag slipper sitta här och ha det tråkigt. Så jag kan börja dansa igen, förhoppningsvis till helgen.

Hittade lite mer av det där garnet som hade utgått, så snart är nog tröjan klar, har hittat ett nytt mönster som ska göras när tröjan är klar, en jätte snygg stickad tröja, allt för att slippa frysa i vinterkylan(även om tröjan tidigast är klar till i sommar). En kompis kallade mig för all konstnär häromdagen, han har nog rätt. Har alldeles för många hobbies, hobbies som alla är riktiga tidstjuvar. Men jag har ju kul samtidigt så det är inte så farligt, men man kanske skulle göra något mer produktivt med sitt liv, fast det är ganska produktivt att sticka kläder.

Så jag är en datanörd som älskar att sticka, virka, sy m.m. Fast jag verkar inte vara ensam, väldigt många av de tjejer som jag känner som jobbar med data, fibblar med nått slags handarbete, dom flesta är serial crafters som jag. Det kanske är en del av pyssel genen, att programmera. Det finns något i att sticka efter mönster som belönar logikern i mig, eller brodera för den delen med. De små projekten för "instant gratification" och de stora för att de är vackra och dom är väldigt roliga att göra.

Nää, nu ska jag sticka färdigt handleds värmare nr 2 och kolla på ett till avsnitt av Love Hina. Kram

2010?

2011 är summan av 11 på varandra följande primtal, nörden i mig tycker detta är extremt cool, i samma höjd som talet 42. Man kan beskriva ett helt liv i tal, vi lever efter nummer. Vilket år det är, vilket gatunummer vi bor på, vilken lön vi får. Tal är något universellt, visst vi kanske inte uttalar dom lika, skriver dom lika. Men när det kommer ner till det så börjar vi alla att räkna på fingrar och tår. Vi är alla styrda av nummer på något sätt och vis, om det är tiden vi tittar på eller hur många gånger vi har gjort något.

Så låt mig reducera ner mitt 2010 i nummer. 1, det är både hur många gånger jag blivit singel (beroende hur man räknar det kanske) och hur många gånger jag flyttat. 2, det är antalet gånger jag bytt jobb. 2 är även antal veckor semester jag tog. Som ni ser kan livet se ganska tråkigt ut om man låter det reduceras ner till siffror, till statestik. Livet är menat att leva, och det har jag banne mig gjort 2010. Inte oroat mig om siffror men njutit av alla dess läckerheter (nästan eller åtminstone en bråkdel).

Att sammanställa ett år i ett liv i en graderad lista, det känns bara konstigt. Så här finns inga topplistor, inga ångerlistor. Jag tar med mig allt jag gjort, sett under hela mitt liv, bra och dåligt, och lär mig av det. Jag är ingen ängel och strävar inte heller efter att vara en ängel (änglar har nog ganska tråkigt). Men jag lär mig av mina misstag, så jag inte gör om dom igen. Förvisso i vissa fall gör man om samma misstag flera gånger, då skyller jag på att jag är en långsam student.

Nää, det var all tillbaka blick på 2010 jag har lust att göra, dags att nanna kudden. Kram

Måndagar!

Jag älskar Måndagar! Att denna måndag bara är helt enkelt underbar, kanske mycket beror på att jag börjar bli frisk. Den är underbar till trots att jag försov mig imorse, med 2 timmar då min iphone vägrade ringa(köpte väckarklocka på vägen hem, får se om den funkar lika bra). Måndagar är då jag får saker gjorda, så när jag kom hem idag vid 20:15 efter att jag handlat mat, ställde jag mig och diskade all disk(från sjuker helgen), lagade mat(nån kyckling, morot, creme fraise(laktosfri) kreation), åt denna delikata måltid och dammsög lägenheten(efter jag ätit).

Så vad är det som är så ovanligt så denna måndag blir helt underbar, inget, den bara är. Är på bra humör, fick mycket gjort på jobbet, fick in en halvtimmes promenad  (med matkassarna) vill få in mer träning men kraxar som en kråka så jag ska nog vänta några dagar till så jag inte blir värre igen. Men tror det är för att jag faktiskt har fått göra saker under dagen och inte bara titta på film, vilket faktiskt blir riktigt långtråkigt i längden, hur bra filmerna än är. Jag tror helt enkelt måndagar är min dag.

Nää, nu ska jag ta mitt toppen humör och krypa till kojs, natti natti. Kram

Bikini?

Ännu en helg till ända, film maratonet stannade på de ganska imponerande antalet 21. Ska röra mig till jobbet imorgon, kanske borde vara hemma en dag till, men det är så mycket man borde och jag klättrar redan på väggarna. Ja ingen feber idag så den regeln gör ju att jag faktiskt kan gå, även om min röst är borta och jag fortfarande hostar, dom får väl skicka hem mig igen om dom tycker att jag borde vara hemma. Vill göra något vettigt med min tid, efter alla dessa filmer har jag faktiskt tröttnat lite på att kolla på film och handarbeta. Börjar känna mig som en gammal tant.

Jag vill så gärna ut och gå, springa i trappor, träna. Hela min kropp vill det, så jag är nog på väg att bli frisk. Så fort som hostan försvinner blir det nya tag, röra på sig is the shit! Har suttit och läst allas fb uppdateringar och det är en massa människor som har valt att åka iväg både före och efter nyår. Iväg till exotiska platser, jag vill också. Så medan jag lägger undan pengar till mitt körkort, så ska jag också lägga undan pengar till en resa. Vart nånstans får väl ödet bestämma, eller så bestämmer jag själv när jag tycker att det finns tillräckligt med pengar på mitt konto.

Men det ska nog vara ett varmt ställe, med solstolar och paraplydrinkar. Och jag vill ha sällskap, så jag får väl hitta nån random som kan följa med, eller så drar jag bara med mina vänner. Har ingen semester nu i jul och mitt nya jobb är snälla och ger mig förskotts semester, så lite närmre våren så kanske man har sparat ihop pengarna. Åka bort över min 30 års dag kanske? Eller vad är det jag säger, jag kommer ju aldrig bli äldre än 29...

Nää, dags för vila, ses imorgon, same place, sort of same time. Kram

Maraton continues...

Så blev en till sån där dag att bara sitta och kolla på film, ja nått måste man väl göra för att tiden ska gå medan man vilar bort denna irriterande förkylning. Har nu kollat på 16 filmer på tre dagar, den är en massa. Börjar ana att förkylningen gör dem bättre än de är, men då blir jag underhållen i alla fall. Så här kommer några roliga notiser om dagens rullar.

101 Kvinnor, trodde först att titeln skulle vara missvisande då jag fann att original titeln är Sex and Death 101. Men faktiskt så handlar det om en man och hans 101 erövringar. Riktigt underhållande, bättre än Häxor, läxor och dödliga lektioner där huvudrollsinnehavaren också var Winona Ryder och även den var hemskt översatt (orginal titel Heathers).

Ironman 2, riktigt bra film så här kommer mitt favorit citat från filmen "If it's one thing I've proven, it's that you can count on me to pleasure myself". Se den, inte bara för de helt underbara kommentarerna men även för att det är en riktigt bra actionrulle.

Closer, med huvudrollsinnehavaren Julia Roberts så trodde jag det skulle vara någon sloppig, komisk chick-flick. Men nej denna film är faktiskt riktigt bra, väldigt annorlunda. Har du inte sett den, se den, men räkna inte med en feel good film, för det är det garanterat inte. Har en liten favorit dialog också "-Don't eat fish. -Why? -Fish pee in the sea. -So does children. -Don't eat children either"

Lost Boys 2, så det här ska vara någon slags, skräck-komedi. Inte så mycket skräck, men den innehåller vampyrer så det får den extra poäng för. Att en av de onda vampyrerna visslar Bergakungens Sal måste ge den några extra poäng till.

Lost Boys 3, okej inte ens vampyrerna kunde rädda denna film, men den hade några bra one-liners.

Nää kära vänner, nu är den första dagen på detta år avslutad, jag kan med säkerhet säga att jag kommer få många dagar som är bättre än denna, mycket bättre. Kram


RSS 2.0