Rörigt...

Det är rörigt överallt just nu, i min pyssel-hörna, i mitt kök men framförallt i mitt huvud. Spenderar större delen av dagen och är på bra humör, men lite då och då blir jag så förbannad, det går bort lika fort men man blir lite trött på det. Blir förbannad på allt och ingenting, arg på att armstöden på skrivbordsstolen är gör höga så så fort man ska rätta till sig själv klämmer man fingrarna mellan armstöden och skrivbordet, arg på att kroppen sakta men säkert stänger ner fabriken och går hem och arg för att ingen ger mig nån hjälp och löser det.

Arg på att allt ska vara så in i helvete jävla svårt hela tiden. Och sen återgår jag till att vara glad och på jättebra humör, känner mig nästan lite schizofren. Vill bara att allt ska vara lätt för en gång skull, att jag slutar vara förvirrad, vet exakt allt jag vill och allt bara funkar. Visst jag skulle säkerligen bli alldeles uttråkad efter ett tag, men en liten stund av vila, av lugn skulle vara underbart.

Nää. inte deppa ihop, här ska vi vara glada. Kram

Nykterist? Javisst!

Har haft en helt underbar helg, sprungit på bio suttit på krogen och snackat skit, och varit på Soul Club på Fashing och dansat arslet av mig, bokstavligen, har inte haft så mycket träningsvärk på länge! Och allt detta nykter, har inte druckit en droppe alkohol, nu är det så att jag för tillfället inte får dricka, varför struntar vi i men jag är INTE gravid. Men jag måste säga man ser alla människor omkring en på ett helt annat sätt, speciellt när man går ut och dansar. åtminstone 90% på en krog är onyktra och minst hälften är över förfriskade.

Jag är ganska mycket likadan vare sig jag dricker eller inte, eller det finns nog två stora skillnader. När jag är onykter är jag mycket mer kramgo, kramar på allt och alla, när jag är nykter är jag väldigt reserverad, i alla fall när det gäller fysisk kontakt. Det andra är att när jag är nykter så är jag jätte dålig på att flörta, jag blir extremt blyg framför människor som jag inte känner och som jag är intresserad av. Jag har lyckats få bort det i vardagslivet, men när det gäller att flörta på krogen, speciellt när jag är nykter, ja det funkar helt enkelt inte.

Men jag tror även att jag beter mig mer reserverat i allmänhet när jag är nykter på krogen, får mycket mer uppmärksamhet av det motsatta könet när jag är onykter i alla fall. Så jag ser hela den här påtvingade nykterheten som ett äventyr, en liten studie, se om jag kan lära mig vara mer öppen och våga lite mer. Jag ser hela livet som en del av den personliga utvecklingen, och man ska dricka alkohol för att det är gott, inte för att våga mer!

Nää, snart dags att sussa. Kram

Desperat? Inte jag...

Fick ju för mig att göra en status uppdatering för några timmar sen, tog bort den dock. Tror den misstogs av många, på olika sätt också. Var ju bara nått jag tänkte och tyckte jag ville dela med mig det till omvärlden, det var inte så att jag fiskade efter komplimanger. Sen börjades det även en liten diskussion där mina svar troligtvis tolkats som om jag är desperat.

Men desperat är jag inte, har däremot faktiskt träffat en hel del folk de senaste månaderna, bland alla dessa människor har det funnits en del av intresse. Tyvärr så har jag misstolkat dem totalt, det som jag har tolkat som intresse på det mer romantiska planet, har från deras sida väl till sin höjd kanske varit ett intresse för vänskap.

Eftersom mitt självförtroende också är relativt ny funnet så svajar det ganska lätt, så att komma fram till att den man funnit vara intressant inte är intresserad, det gör en lite deppad, det går över dock. Skulle dock vara trevligt om man kunde få nått gensvar någon gång, att någon blir intresserad av den jag är, någon som jag är intresserad av också. Men jag kommer fortsätta vara petig, jag vet vad jag vill ha och tillslut kommer jag hitta det i en person som är intresserad tillbaka.

Nää, nu ska jag vara social, kommer bli en kul kväll med goda vänner. Kram

Olyckligt kär?

Trodde den logiska hjärnhalvan och den känslomässiga hjärnhalvan hade kommit överens, men nej. Den känslomässiga hjärnhalvan fick idag för sig att den ändrade sig, allt är inte så frid och fröjd som den logiska hjärnhalvan tyckte det skulle vara. Problemet är att jag har gått och fått en tonårsförälskelse, eller fått och fått, jag har haft den ett tag. Och 99% av tiden så har jag lyckats lura mig själv att den logiska delen i mig styr och att jag har glömt och gått vidare.

Men nej, lite då och då blir jag påmind om hur det egentligen är. Men hur ska jag få bort den? Det är ju inte så att jag får något gensvar från förälskelseobjektet, det är ju helt tvärt om, han är inte intresserad. Vilket gör att det är den tråkiga delen av en tonårsförälskelse som jag får genom leva om och om igen. Men det verkar som jag inte kan resonera med mig själv, att en så enkel sak kan vara så svår.

Alla relationer kräver en "and" relation, men jag verkar bara hitta "xor" relationer, antingen är jag kär eller så är den andra parten det, aldrig båda samtidigt. Att det sen verkar näst intill omöjligt att känslomässigt släppa, att glömma gör ju allt desto svårare. Så har ni några tips om hur man kan glömma och gå vidare så uppskattas de, börjar i känslan nästan känna mig som en "stalker", det är inte så att jag sitter och väntar utanför hans port, eller ringer dygnet runt(eller ringer alls), men det skulle vara skönt att slippa känna så här. Han är ju inte intresserad!

Nää, nu ska jag sluta älta, men om ni har ett bra tips... Kram

Socker råtta

Har gjort bort mig igen, satt och knapra på lite godis när jag satt och spelade wow. Jag vet ju att jag inte ska äta godis på kvällen, har samma effekt som en kopp kaffe. Så kroppen är trött och tycker att jag ska gå och lägga mig medan tankarna i huvudet snurrar i en obehaglig takt. Blir en himla röra däruppe, allt som man trodde man lagt bakom sig bubblar upp till ytan och kräver att det ska sorteras. Tro inte att jag kan sova då, kommer nog bli en kväll av vridande och vändande.

Har fått två glada nyheter ekonomiskt idag. Det ena är att på grund av att mitt anställningskontrakt är ändrat så får jag en löneförhöjning, den är inte jättestor men tillräckligt för att jag precis ska passera mitt ekonomiska mål som jag satt framför mig. Det andra är att jag deklarerade och jag får faktiskt pengar tillbaka, faktiskt riktigt trevligt. Men alla pengar i världen är inte värt så mycket som alla mina vänner, kram på er(ja jag blir lite lätt känslosam på socker också).

Har väldigt mycket motsättande känslor just nu, tex vill jag att allt ska gå mycket fortare, att saker ska hända nu, och samtidigt vill jag bara stanna tiden så jag kan sätta mig ner och andas. Jag vill leva i min lilla bubbla, inte behöva dela den med någon, inte behöva kompromissa, samtidigt som jag verkligen saknar att ha nån att krama på. Vänner i all ära, men det är inte riktigt samma sak, det där att hitta någon som kan ge en både spänning och trygghet.

Nää, nu ska jag krypa i sängs och hoppas på att jag somnar på momangen. Kram

Manligt sällskap?

Tycker det är skamligt att man inte ska kunna ha vänner av det motsatta könet utan att det ska kommenteras och ifrågasättas. Hade en vän över i helgen, vi åt middag och kollade på film och pratade en massa strunt. Och ja vi har väl umgåtts en hel del på sistone, jag trivs i hans sällskap men våran relation är platonisk och det är så vi båda vill ha det. Nu är det så att min vän V hade en förfest och efter som min killkompis är en väldigt trevlig och sympatisk människa tyckte jag att det skulle vara trevligt om han träffade V och mina andra vänner från Norrtälje. Så vi gick över dit.

Måste säga att vi hade väldigt trevligt hela kvällen och det verkade som han passade in i gänget. Men när alla började prata om att röra sig ut på krogen bestämde sig han och jag för att gå hem, jag hade fått migrän också så utgång var inget för mig. Så vi tackar för oss för att gå hem. Då vräker en av killarna i gänget ur sig en väldigt otrevlig kommentar angående det sex som han tycker killkompisen och jag ska ha. Vi var väldigt öppna med att vi bara är vänner så jag tar väldigt illa vid mig av den kommentaren.

90 % av mina vänner är killar (om inte mer), och om jag ska ta den kommentaren rätt så skulle jag då ha sex med alla mina killkompisar? Och varför finns det vissa människor som alltid måste vräka ut sig sådana kommentarer, varje gång jag börjar umgås med någon ny kille? Tror man att bara för att man umgås med en kille så måste det vara en sån slags relation?

Nu är jag en sån person som inte har så många romantiska relationer, mycket för att jag har en tendens att när jag väl gillar en kille på det sättet då tar det ganska lång tid efter det tagit slut innan jag känslomässigt kan släppa det. Men sen är det också så att jag får den känslan för väldigt få killar och jag är petig, jag ska ha allt. Det ska finnas en känsla, det ska finnas personkemi, det ska finnas sexuell attraktion, han måste ha ett inre driv, det ska vara spännande men på samma gång ska jag känna tillit, ja listan är ännu längre. Detta gör ju att de flesta killar jag möter är bara vänner.

Så när man blir påhoppad varje gång man tar med sig en vän till en fest (ingen skulle säga något om min vän var av kvinnligt kön), då blir man, eller i alla fall jag argare och argare varje gång. Och när denna personen har bett mig att bete mig då blir jag ännu argare när han inte beter sig. Jag blir sårad, jag känner mig respektlöst behandlad, jag känner mig påhoppad. Inget av detta har med vem min vän är, han är en helt underbar person, detta har bara med att göra att detta har blivit en följetong. Jag känner att jag snart inte kan ta med mig mina killkompisar till fester som den här killen är om det är på, och det är inte så att det är en liten kommentar heller, kommentarerna är ofta grova och otrevliga. Har jag verkligen gjort något så hemsk mot denna mannen så att han tycker att han har rätt att behandla mig på detta viset?

Nää, nu ska jag titta på tv-serier och försöka glömma allt. Kram


Big Bang Theory

Med förkylningens tåg bort så har helgen varit underbar med mycket trevligt sällskap hela lördagen och söndagen. Har blivit mycket film och god mat, har bara myst och tagit det lugnt. Kan ju säga att många av filmerna kanske har varit riktigt kassa men sällskapet har vägt upp det garanterat. Fast några filmer stod ut som tex Morning Glory som serverade en feel good film som verkligen gav något över förväntan, fast toppen av helgen måste varit Snatch, en helt underbar film helt och hållet i min smak.

Den senaste tiden har serien Big Bang Theory kommit upp i tal, eller specifikt karaktären Sheldon. När jag faktiskt erkände idag att jag inte riktigt har sett knappt nått avsnitt, så satte en vän mig ner framför första och andra avsnittet, jag har nog inte skrattat så mycket på länge, serien är ju helt underbar. Så nu ligger den serien på min "borde se inom en snar framtid" lista.

Fick faktiskt frågan idag om jag var som Sheldon, och efter att ha sett två avsnitt måste jag nog säga, hell no! Hoppas att jag inte är helt och hållet så dålig på det sociala, och jag tror att jag faktiskt förstår sarkasm. Nu var det nog den där besserwisser delen, det där att kunna massa dum information om det mesta och nästan känna sig tvungen att informera sin omgivning om det, och där kan det nog stämma. Eller ja det stämmer, jag är en besserwisser. Men jag tror de flesta kan hitta en del i Sheldon som stämmer överens med dem, men väldigt få är som Sheldon helt och hållet, ingen som jag känner i alla fall.

Nää nu ska jag sova. Kram

Growl!

Min första lineart, hade egentligen tänkt att måla och färglägga den här, men själva linearten blev så bra och jag har inte alla färger jag behöver., så jag lämnar nog den som den är. Det var faktiskt riktigt kul att måla World of Warcraft figurer(det var det som gårdagens harpy var), så jag gjorde en till. Det här är Veronicas troll druid, hon frågade om jag kunde måla den åt henne, så här är första försöket.

Photobucket

Hatar att vara sjuk, mina dagar just nu består i att sova, äta och sitta framför datorn, inte mycket ork till att göra något annat. Det jag egentligen vill göra är jobba(jag tycker faktiskt mitt jobb är kul), umgås med vänner, träna(är i stort behov av det just nu) och faktiskt bara leva. Inte vara instängd här, även om jag då får lite tid över till att måla, tröttnade på ensamheten redan tidigare i veckan. Klättrar på väggarna, hmpf, förkylning be gone!

Så nu ska jag sätta mig och kolla på ytterligare en dålig film, äta lite mat och hoppas på att jag snart är frisk och kan hitta på mer roliga saker. Kram

Harpys! Yay!

Hade tänkt att visa ett till väsen idag, men det var så himla kul att rita en harpy, så det blev en till. Blev en skiss på vanligt kopieringspapper och en målad bild målad på marker papper. Kan ni gissa från vilket spel inspirationen kommer från?

Photobucket
Photobucket

Blir en massa skissande och målande just nu, har ju åkt på ytterligare en hemsk förkylning med feber och hals ont. Tänk om kroppen bara kunde sluta att vara dum, fast nu ska vi inte tänka på det, måla är riktigt kul så jag är ändå ganska glad.

Kram

Harpy

Blivit en himla massa skissande idag, och lekandes med mina nya pennor som dök ner i brevlådan igår (därav inget blogginlägg igår). Har inte så mycket att säga just nu, men kände att jag ville visa min harpy som jag skissade upp idag, är väl inte helt nöjd med kroppen men övning ger färdighet. Denna var riktigt kul att göra så det blir nog fler av.

Photobucket

Kram

Fågel, fisk eller mitt i mellan

Fick ytterligare ett önskemål från Joakim, han ville att jag skulle göra en gargoyle. Denna gång fick jag även en inspirationsbild, så jag måste ju säga att även om jag har skissat den för hand så är ju originalet inte mitt, ni kan hitta inspirationsbilden här. Men alla måste ju börja någonstans, och att skissa från bilder är ett väldigt bra sätt att lära sig att måla.

Photobucket

Ja och Joakim, en riktigt god vän lärde mig faktiskt laga Shepherds Pie i helgen, mums. Tänkte att jag skulle laga den ikväll, men sen var det så billig fisk på ICA, strömming, så det blev en fiskgratäng istället. Den vart riktigt god, ibland imponerar jag mig själv. Så just nu är jag på ett matlagningshumör, jag hoppas det håller i sig, men jag lagade gratäng på 1 kg strömming så jag borde ha mat för resten av veckan, eller i alla fall några dagar.

Det är mycket roligare att laga mat åt andra, men när jag kommer hem och faktiskt har hunnit laga mat så är klockan halv nio, nio. Det är inte så många som vill äta så sent och sen har jag ju fortfarande inget köksbord. Men jag hoppas på många trevliga middagar i goda vänners lag i framtiden och under tiden blir jag ju bättre på att laga mat också. När jag flyttade hemifrån var jag så dålig på att laga mat att jag till och med brände vid nyponsoppa, ni vet sån där på påse. Jag är i alla fall lite bättre på att laga mat nu, men det kommer nog ta väldigt lång tid innan jag är bäst, och bäst vill jag ju alltid bli.

Nää, nu ska jag packa undan gratängen i lådor och sen sova, natti. Kram

Monster!

Dr. Mario var så kul att teckna så jag var bara tvungen att teckna ett av monsterna som fanns med också. Joakim tyckte att monstret minsann reflekterade en del av min personlighet, den lite över jävliga och kickass delen. So with no futher ado, I present, the Monster!

Photobucket

Kram

Mys på er!

Här är mitt första försök på en Dr. Mario, den blev ok men jag kände att jag var begränsad i vilka färger jag hade, ska ta och leka lite mer, göra några fler skisser så får vi se om de blir bättre. I slutänden ska jag försöka göra en tavla med motivet till V, så den här är till dig V, det kommer flera.

Photobucket

Har det bra nu, visst det fysiska är kvar, men jag har en massa underbara vänner som finns där för mig. Umgås med alla underbara människor och glömmer bort det onda, har nog aldrig haft det så kul att bara sitta och hänga och snacka skit. Så kram på er alla underbara vänner, både nya och gamla, ni är bäst!

Nää, nu ska jag vara social istället för att sitta här. Kram

Låta andra styra vem jag är... Nej tack!

Your word is my command, här kommer din fenix Joakim!

Photobucket

Har funderat massa på hur mycket jag berättar här på bloggen, hade en konversation med en kille, han pratade om hur han drar sig undan när han mår dåligt, på sättet han sa det kändes det som ett påhopp. Men jag har kommit fram till en sak, jag är en väldigt öppen person, det krävs för att jag ska må bra. Den här bloggen är en del av mig och därför kommer den fortsätta att vara lika öppen som jag. Vill man inte läsa om det, då kan man strunta i att läsa. Det här är ett sätt för mig att reda ut mina tankar också, jag skriver oftast en massa som jag raderar innan jag publicerar ett inlägg.

Jag försöker att inte hänga ut någon, nämner bara personer vid namn då jag vet att jag får det. Detta är min ego blogg, den handlar om mig, nu råkar det vara så att jag förtillfället mår ganska dåligt. Då skriver jag om det, som på samma sätt när jag mår bra så skriver jag om det. Mina vänner är en stor del av mitt liv, så ja de nämns lite så och då, men oftast inte vid namn, bara ibland. Som Joakim ovan som tyckte att jag skulle måla en fenix, eller en varulv eller något annat väsen. Ja han fick en fenix, kanske det blir en varulv någon annan dag.

Men jag tänker vara lika öppen här på bloggen som jag är i mitt vanliga liv, vill ni inte veta, strunta i att läs. Jag kommer gnissla och gnälla ibland, jag kommer vara störst, bäst och vackrast andra dagar och ibland kommer jag bara vara lugn och harmonisk. Jag är mycket människa i en liten kropp, och min blogg kommer reflektera detta. Att jag inte ännu är helt hundra på vem jag är, och troligtvis aldrig kommer vara det kommer också synas, men hur kul skulle det vara, att veta precis exakt allt om sig själv, det är ju resan som är målet.

Nää, dags för kvällsmål (det som kommer efter middag). Kram

Mr. Lizard

Min bästa vän har varit på Lanzarote, det får mig att tänka på ödlor. Så här kommer min lilla Lizard, den här är till dig V.

Photobucket

Kram

Glad som en gädda?

Jag har en vän som älskar att fiska, han frågade mig häromdagen om jag kunde göra ett porträtt av honom baserat på ett foto. Eftersom jag tycker om en utmaning så sa jag ja, nu är det så att det är år och dagar sen jag skissade från ett foto, ännu längre sen jag skissade ett porträtt, så det kommer ta ett tag att göra. Men gäddan han håller upp på fotot var ganska enkel att göra, gäddor ser alltid ut som dom ler, så här får ni "The Happy Pike".

Photobucket
Hoppas ni får en bra dag. Kram

It's not you it's me...

Vad faan är det för mentalitet, och varför är det alltid det jag får höra. Kan killar bara inte säga du är inte min typ, jag trodde att jag tyckte om dig men det tyvärr är jag inte intresserad, det var bara sex. Varför ska dom alla sockra allt, jag är inte rätt för dig? Är det inte meningen att jag ska ha rätten att avgöra det? När jag ber om ett svar vill jag ha ett rakt svar, om jag inte är intresserad av en pojke så säger jag det, du är inte min typ, du är inte tillräckligt smart eller du är inte tillräckligt snygg. Visst detta kan anses som elakt, men jag tycker att folk har rätt att veta.

Så jag är en smart tjej, jag är riktigt snygg också i alla fall i mina ögon och det är väl det som räknas. Jag må kanske inte stava så bra, mest lathet faktiskt skriver ganska snabbt och orkar helt enkelt inte rätta till mina misstag, och det finns säkert annat jag inte är så bra på. Men jag är trygg i mig själv, jag kanske inte alltid vet vad jag vill men jag vet att jag alltid har mig själv. Jag försöker vara en god vän, men nått som alla vänner vet om mig och som dom får ha överseende med är att jag är egoistisk. Jag är störst, bäst och vackrast. Inom de områden som jag pysslar inom (må det vara jobb eller fritid) är jag en av de bästa.

Finns ingen anledning att vara sämre, fast är det ett område som jag pysslar inom som jag faktiskt är en av de sämsta på så är det dejting. Har nog svårt att förstå andra människor helt enkelt, det är därför jag vill att man ska vara rak med mig. Att försöka linda in saker för att vara snäll fungerar inte, jag fattar inte sånt. Och så länge som jag tror att det finns en chans så brukar jag inte släppa saker, det är nog tävlingsinstinkten. Sen att folk går omkring och kallar mig värnlöst gullig, det hjälper inte mitt rykte. Då kan ju personer bli rädda, vilja linda in saker för att inte såra mig, tro mig jag såras inte så lätt!

Nää, nu har jag tagit ut min frustration. Kram

Inspireras

Min kreativa mojo går på högvarv, spenderar en hel tid på nätet och kollar på inspirerande bloggar och konst kurser på Youtube. Tänkte dela med er min absoluta favoritblogg, Maria, tjejen bakom bokkei.blogg.se hon gör extremt vackra och naturtrogna kreationer i diverse olika medium. Hon inspirerar mig, vill bli precis som henne när jag blir stor. Men det enda sättet att bli bra på nått är öva, öva, öva, så det är det jag gör, sitter och skissar på en massa bilder. Just nu blir det mestadels bilder målade med mina inktense pennor, men snart kommer lite tusch pennor trilla ner i min brevlåda och då blir det till att lära sig måla med dom.

Med tanke på vad jag skrev om igår så kom jag på ett ganska roligt motiv, så jag har suttit halva dagen och skissat och sen målat. Nu är inte jag i närheten så talangfull som tex Maria, men jag blev ganska stolt ändå. Och det är ju bara ett steg i rätt riktning, ju mer man målar och skissar ju bättre blir man (hoppas jag i alla fall). Så här kommer min lilla bild, skriv gärna vad ny tycker om den, konstruktiv kritik och beröm välkomnas.


Photobucket
Nää, här ska fortsätta skissas och lekas. Kram

Smiling through the pain...

Har klagat en hel del över smärta på sistone, så i fredags så träffade jag en ny läkare och fick remiss till special läkare till idag. Så nu vet jag vad problemet är, så jag tänkte att jag skulle tala om det för alla er. Kan börja med att säga att enligt mina läkare så är det inget farligt, det är faktiskt ganska naturligt, det borde gå över av sig självt (det är det där borde som jag inte tycker om). Har haft det från och till i lite över ett år, så det där att det går över, ja det verkar ta lite tid. Så nu till felet, om du är lite känslig så kanske du ska sluta läsa här, och om du inte tycker om det inre kvinnliga könsorganet ska du nog inte läsa heller.

Men vi börjar från början, jag har en hormonrubbning, denna gör att min produktion av gulkropps-hormon beter sig väldigt hoppigt. Så vad gör gulkropps-hormoner? Ja, det är dom som har hand om ägglossningen, vad gör dom egentligen? Inför varje ägglossning skapas ett ägg inuti en äggblåsa som är fylld med vätska, vid ägglossning gör gulkropps-hormonet att blåsan spricker och vätskan för ägget genom äggledaren till livmodern. Jag producerar inte gulkropps-hormon som jag ska vilket gör att blåsan inte spricker utan bara växer och växer, detta kallas för en gulkropps-cysta (har inget att göra med cancer).

Inuti kroppen rör sig tarmar mm väldigt mycket (det gör det på alla människor), så cystan blir puttad åt alla håll och kanter och drar i äggstocken (oftast bara problem på den högra), detta kan göra väldigt ont. Detta brukar hålla i sig i ca två-tre veckor, sen spricker cystan tillslut, fyller buken med koagulerat blod vilket irriterar buken och man har ont i några dagar till (jag varnade att detta inte var nått att läsa för känsliga personer). Detta gör mig irriterad, lättretad, irrationell, krävande, otålig, butter, klagande, trött, besatt.

Så vad kan du som vän göra, kicka lite på mig när jag är nått av de ovan nämnda saker, skäll gärna ut mig om jag är dum, hitta på en massa roliga saker vi kan göra tillsammans så jag kan låtsas om att det inte gör ont och ge mig massa kramar, behöver alltid massa kramar. Så vad kommer jag göra åt det, försöka vara positiv, inte låtsas om att det gör ont och hålla tummarna för att det går över snart.

Nää, nu ska jag laga mat. Kram

OBS. Jag är ingen expert på detta ämne, jag återberättar bara det mina läkare sagt, jag kan mycket väl fått saker och ting om bakfoten.

Konstnärlig...

Självklart så får man mest inspiration när man ska gå och lägga sig, har suttit och skissat hela dagen. Försökt mig på att digitalisera lite av det, men det gick inte så bra så jag lade ner efter en stund, ska ta upp det imorgon igen. Satte mig och tittade på Trinity Blood och stickade färdigt handleds-värmarna som har legat i nån månad halvfärdiga. Så när jag tänkte att det var dags att gå och lägga mig, så kom jag på att surfa efter ny font till min logga. Hittade flertalet men en hoppade ut lite, så var ju tvungen att måla den lite.

Har suttit både idag och igår och kollat på videor om hur man målar med Copics Markers, fick för mig att köpa några i veckan och medans jag väntar på att dom ska komma hem så gör jag lite mer efterforskningar. Det är faktiskt riktigt kul, en annan sak är att jag kan applicera det jag lärt mig i photoshop. Så om jag bara lär mig att rita raka linjer i photoshop (istället för knöggliga som dom jag gör nu), så blir det mycket lättare att måla upp mina digitaliserade manga kreationer.

Det är riktigt roligt att färglägga saker, speciellt när man får leka med skuggor. Loggan ovan var väldigt enkel att måla, det är bara två färger i tre toner vardera. Det behöver inte vara svårare än det. Fast det är väldigt mycket enklare att måla när man har färdiga "outlines", man behöver inte vara lika stadig på hand för att måla, behöver bara hålla sig innan för linjerna och applicera lite känsla. Så får jag bara till linjerna på mangan jag skissade upp idag, så kommer jag kunna presentera för er en manga Veronica snart.

Nää, nu måste jag krypa till kojs. Kram

Glädje finns överallt!

Sa att jag inte skulle vara negativ idag, trött på att klaga. Så här kommer en massa saker som är positivt med denna dagen. Vi börjar med solen, den har skinit hela dagen, var mysigt att gå upp till solsken och fåglarnas kvittrande. Fick nytt uppdrag på jobbet, nu ska jag programmera flash. Hade en trevlig lunch, med trevligt sällskap vid Sickla galleria, fick en promenad i solenskenet på köpet. Har haft trevliga chatter på facebook och mysiga vänner som stöd.

Hemma är det rent och städat, ja förutom pysselbordet. Och pyssel mojon är tillbaka, med besked. Blivit två manga representationer av mig, lite ego får man vara. Sitter och väntar på en leverans av nya tusch pennor, ganska dyra men de är de bästa. Det är så spännanade att lära sig nya tekniker, håller ju och lär mig att skissa manga, tänkte jag skulle lära mig att måla dem också. Hade gärna haft dem just nu, men jag får vänta lite. Får fortsätta skissa och leka med korten jag gör så länge.

Så bara den här dagen har jag massa positiva saker att säga, tänk hur mycket jag kommer ha imorgon och dagen efter det. Livet är fullt av glädje, det är bara att leva med den, och vad som än händer så finns det alltid något att vara glad för. Så ignorerar alla mina problem, lever i nuet, fast jag kommer nog ta det lite lungt ett tag, det är inget som säger att man inte kan vila. Vila kan vara en positiv sak det med. Och med dom orden så loggar jag av för idag, här ska sovas. Kram på er alla som lyser upp min dag!

Varför?

Min hjärna springer alltid omkring i 180, har försökt meditation men hjärnan är lite för aktiv. I arbetslivet och i skolan är detta bra, finns alltid någon bra uppgift att låta hjärnan arbeta med, men på fritiden är det inte lika bra. Har en tendens att få för mig konstiga idéer, analysera sönder dem och hittar jag inga svar så hänger jag upp mig på dem. Vill ju veta! Men i många fall finns inga svar, då har jag en tendens att hamna i limbo, tänker ännu mer, analyserar ännu mer och ja, blir ännu mer förvirrad.

Har extremt svårt att släppa saker som jag inte har svar på, eller har svar på som jag kanske inte kan förstå. Tycker raka svar är enklast, de ska inte gå och missförstå. Beroende på vad det handlar om så kan det ju finnas bra eller dåliga svar, men när jag sitter i limbo då är ett rakt svar bättre än inget alls. Just nu är det alldeles för mycket omkring mig som inte har några svar, där hur jag än vrider och vänder på det, på vilket sätt jag än söker så står jag där svarslös.

Tex. har vi det där med migrän trollen, varför dyker dom upp nu, varför så många och varför så ofta. Har kanske 1-2 timmars respit per dag från dem. Varför är jag helt plötsligt allergisk mot precis allt, när jag vet att för två år sen var mina allergier så få att jag kunde räkna dem på en hand. Och varför, varför måste magen braka gång på gång så att vikten som jag gått upp under en månad rasar bort på några dagar. Jag behöver verkligen fler svar och mindre frågor, för min ork börjar tryta.

Nää, ursäkta för det lite mer negativa inlägget, är mer positiv imorgon. Kram!

Bloggar mig positiv

Dagarna blir bara längre och längre fast jag tänker att jag ska gå och lägga mig tidigare, idag började jag måla på en stämpel och tappade bort tiden, ville ju göra färdigt kortet. Är väldigt trött för tillfället, magen har krånglat en bit så jag får inte i mig det jag ska, tar inte upp näringen, men jag lagade fisksoppa idag och den var riktigt god och mättande och magen blev inte det minsta arg. Tror min kropp har börjat protestera lite på att jag kör rakt fram i 180, och har gjort det ett tag.

Det här nya jobbet är kul och så, men pendlingen sliter. Så jag måste försöka göra allt på en gång, just nu jobbar jag intensivt på att fixa mig en lägenhet i Stockholm. Men det betyder att den lilla tiden jag har hemma måste räknas, som idag då jag har diskat, städat, lagat mat, pysslat och bloggat nu då. Så helt plötsligt är klockan sent och jag borde ha krupit till sängs för läge sen. Men blogga vill jag göra, den här bloggen är lika mycket för att ni ska få ett gott skratt på min bekostan som att jag ska få skriva av mig lite.

Det är som en liten dagbok, om än väldigt censurerad. Jag försöker hålla den positiv och ärlig, så om jag går tillbaka och läser kan jag glädjas åt det positiva. På samma sätt som jag hoppas att jag kan ge er lite positiva tankar, att ni kan känna att jag finns härute, för er. Alltid lika roligt att titta på statistiken och faktiskt se att ni är några stycken som läser varje dag. Trodde aldrig så många som ni är ändå läser mitt dravel, så all kärlek till er.

Nää, nu behöver jag verkligen sova. Natti och kram på er!

RSS 2.0